Nieuw West in the Picture
Image default
Aanbiedingen

De juiste fysiotherapie bij een slijmbeursontsteking in de schouder

De juiste fysiotherapie bij een slijmbeursontsteking in de schouder

Een slijmbeursontsteking in de schouder, ook wel subacromiaal impingementsyndroom genoemd, kan leiden tot pijn, beperkte bewegingsvrijheid en ongemak in het dagelijks leven. Als u gediagnosticeerd bent met een slijmbeursontsteking in de schouder, is het essentieel om de juiste fysiotherapeutische zorg te krijgen om uw herstel te bevorderen. In dit artikel zullen we bespreken hoe de juiste fysiotherapie kan helpen bij een slijmbeursontsteking in de schouder.

Het begrijpen van een slijmbeursontsteking in de schouder

Voordat we ingaan op de rol van fysiotherapie, is het belangrijk om te begrijpen wat een slijmbeursontsteking in de schouder precies inhoudt. De slijmbeurs is een zakje met vloeistof dat zich bevindt tussen het schoudergewricht en de pezen. Wanneer deze slijmbeurs ontstoken raakt, kan dit leiden tot pijn en irritatie in de schouder. Dit kan het gevolg zijn van overmatig gebruik, trauma of structurele afwijkingen.

Pijnverlichting en ontstekingsbeheersing

Een van de belangrijkste doelen van fysiotherapie bij een slijmbeursontsteking in de schouder is pijnverlichting en ontstekingsbeheersing. Uw fysiotherapeut kan verschillende technieken toepassen om de pijn te verminderen, zoals het aanbrengen van ijs of warmte, elektrische stimulatie en manuele therapie. Deze behandelingen kunnen helpen om de ontsteking te verminderen en de pijn te verlichten. Raadpleeg uw fysiotherapeut voor op maat gemaakt advies. Voor advies van fysiotherapeuten met een expertise in slijmbeursontstekingen in de schouder, vraag informatie op bij onze praktijk in Brabant: fysiotherapie Eindhoven

Gerichte oefeningen voor spierversterking en stabiliteit

Het versterken van de spieren rondom de schouder is van vitaal belang bij de behandeling van een slijmbeursontsteking. Uw fysiotherapeut zal specifieke oefeningen voorschrijven om de spieren in de schouder en het bovenlichaam te versterken en de stabiliteit te verbeteren. Deze oefeningen kunnen onder meer gericht zijn op het versterken van de rotator cuff-spieren, die belangrijk zijn voor de stabiliteit van de schouder. Door regelmatig deze oefeningen uit te voeren, kunt u de belasting op de slijmbeurs verminderen en het herstel bevorderen.

https://fysioeray.nl/