Nieuw West in the Picture
Image default
Aanbiedingen

Nieuw-West: eenvoudig leven, wat wil een mens nog meer?

Het is een levendig stadsdeel, populair bij zowel jonge gezinnen als ouderen, een dorp op zich eigenlijk. Het centrum van Amsterdam ligt op fietsafstand, maar alle voorzieningen die je nodig hebt, liggen praktisch binnen handbereik. Daarnaast is er altijd de gezelligheid die een bonte mix aan invloeden oplevert. Nieuw-West leeft!

Eenvoudig leven

Betaalbaar wonen, weinig tot geen stress, alles bij de hand, kortom: eenvoudig leven, dat is waar veel mensen naar verlangen in deze drukke tijden. Oubolligheid en kneuterigheid, dat is wat we willen. Groot geluk vinden in kleine dingen. Een plek waar je je kunt terugtrekken als je rust wilt, maar waar je de gezelligheid van restaurant, park of café gemakkelijk opzoekt. De wijk biedt ook veel groen: de mooie Sloterplas biedt ’s zomers vertier en koelte en ’s winters is het een decor voor een heerlijke wandeling. Er is een restaurant met terras. Waarom zou je nog de drukke route naar Zandvoort nemen?

Station, Schiphol en de bus naar Haarlem

Vanaf station Sloterdijk, op nog geen 10 minuten fietsen, pak je de trein naar de rest van Nederland als je eens weg wilt of moet. Er gaan bussen naar Schiphol en het centrum van zowel Amsterdam als Haarlem. Wonen is hier nog betaalbaar. Niet de lasten (lees: kosten), wel de lusten van Amsterdam – kom daar maar eens om in de binnenstad. 

Horeca: een ruim en gevarieerd aanbod

Restaurants en cafés, ze zijn er sowieso in alle soorten en maten. Invloeden van over de hele wereld zijn er te vinden en te proeven, van Surinaams tot Turks, van Italiaans tot Mexicaans en natuurlijk de Hollandse keuken. Die invloeden zie je terug op de woensdagmarkt op het sierplein, waar het altijd een gezellige drukte is en de koks hoogstpersoonlijk hun ingrediënten inslaan. Dit is het leven zoals het bedoeld is. 

Supermarkten

Nieuw-West staat al decennialang bekend om haar winkelaanbod. Het blijft hier niet bij een drogisterijketen en een postkantoor. Een supermarkt? Kies uit tientallen verschillende soorten! Kleine kruidenier, ecologisch verantwoorde winkel of grootgrutter, met – ook hier weer – invloeden van over de hele wereld. Welk uitheemse en avontuurlijke gerecht je ook klaar gaat maken, alles is hier verkrijgbaar. Je boodschappen doen is hier een echt uitje. Je komt de buren tegen, duikt nog snel even een kledingwinkel in en ja, dan is een bak verse koffie met stuk taart natuurlijk ook een aangename verleiding. Maar hier in Nieuw-West hanteert men eerlijke prijzen en word je niet afgezet. Ook klussenwinkels en tuincentra zijn aanwezig. 

Kortom: Nieuw-West biedt alles wat je hartje begeert

Wat wil een mens nog meer? Waar het centrum van Amsterdam uitpuilt van de toeristen met hun ratelende rolkoffertjes, is Nieuw-West weer zo’n wijk die, wars van trends, al heel lang een fijne plek is, gewild in alle lagen van de bevolking. Nieuw-West leeft, maar overdrijft het niet. Waar je je boodschappen doet, bij kletst, veel lacht en boven alles geniet. En laat dat nu net datgene zijn wat we willen.