Nieuw West in the Picture
Image default
Aanbiedingen

Voor bouwrecht moet u bij dit advocatenkantoor in Nijmegen zijn

NOME advocaten is het advocatenkantoor in Nijmegen dat u kan adviseren en ondersteunen op het gebied van bouwrecht. Bent u een architect, aannemer, projectontwikkelaar, investeerder of heeft u een eigen bouwbedrijf? Dan is de kans groot dat u gedurende uw loopbaan ooit te maken krijgt met deze tak van recht. U kunt deze kort samenvatten als het geheel van Nederlandse rechtsregels die het regelen en waarborgen van bouwprocessen betreft.

Wat komt er allemaal bij bouwrecht kijken?

Bent u werkzaam in de bouwsector, dan weet u als geen ander hoe belangrijk het is om duidelijke afspraken te maken, maar deze ook vooral vast te leggen. NOME advocaten kan u daar als gewaardeerd advocatenkantoor in Nijmegen in bijstaan. Dit geldt voor zowel de woning- als de utiliteitsbouw (de bouw van panden die geen woonbestemming hebben). Het bouwrecht is gerelateerd aan verschillende rechten, besluiten en verordeningen. Zo krijgt u als professional in deze sector regelmatig te maken met onder andere de woningwet, bouwbesluiten, bouwverordeningen, bestemmingsplannen en meer. Uiteraard weten de professionals die werkzaam zijn bij dit advocatenkantoor in Nijmegen van de hoed tot de rand over deze onderwerpen.

Kwesties waarin het advocatenkantoor in Nijmegen u kan bijstaan

Of u nu een jonge professional bent of inmiddels al flink door de wol geverfd bent, af en toe ontkomt u er niet aan om een juridisch specialist in de arm te nemen. Gaat het niet om een procedure, dan kan ook het advies en de bemiddeling van een raadsman ten goede komen. Voorbeelden van kwesties waarvoor u het advocatenkantoor in Nijmegen kunt inschakelen, zijn bijvoorbeeld geschillen in meer- of minderwerk en bouwschade. Soms roept u de hulp van een advocaat in om deze geschillen te voorkomen, andere keren gaat het om het oplossen ervan.  Naast bovenstaande voorbeelden, biedt het advocatenkantoor in Nijmegen ook ondersteuning bij zaken op het gebied van publiek-private samenwerking. Dit betreft samenwerkingen tussen privépartners en overheidsprojecten. De projecten vinden doorgaans plaats op het gebied van infrastructuur en huisvesting. Alhoewel dergelijke samenwerkingen gunstig zijn voor beide partners én het projectresultaat, is helderheid op het gebied van contractvormen hierbij voor u als ondernemer of bouwprofessional van essentieel belang.