Categorie: Architectuur

Wat is een vlakke lichtstraat?

Als je een lichtstraat wil laten bouwen heb je de keuze uit veel verschillende soorten en maten lichtstraten. Een van de meest populaire soorten is het vlakke lichtstraat dat recht loopt. Hierbij is dus het frame recht en loopt vlak door waardoor het een mooie straat van licht vormt.

Het laten bouwen van een vlakke lichtstraat is wel heel populair maar het is niet bij iedere type woning mogelijk. Voor het plaatsen van de vlakke lichtstraat moet er een deel van het dak verwijderd worden en hierbij moet het dak ook vlak zijn. Het is dus helaas niet bij iedere type woning mogelijk. Als je wil weten of het mogelijk is om een vlakke lichtstraat te laten bouwen en plaatsen kun je hiervoor contact opnemen met een aannemer.

Je kunt ook gelijk ene offerte aanvragen voor de vlakke lichtstraat waardoor je ook gelijk weet wat de kosten zijn. Indien het mogelijk is ga niet gelijk akkoord met de offerte. Het is verstandiger om bij meerdere aannemers een offerte aan te vragen want zo kun je even rondkijken en zien wat de verschillende prijzen zijn. Gewapend met deze informatie kun je een beter keuze maken wanneer je de vlakke lichtstraat wil laten bouwen.

luminusdak.nl/

vlakkelichtkoepel.nl/

nbd-online.nl/

Geld besparen met lichtstraten

Door het plaatsen van lichtstraten is het mogelijk om geld te besparen en je bespaart ook tegelijkertijd het milieu door lager energieverbruik. Het breng veel meer voordelen met zich mee waardoor ook de waarde van de woning omhooggaat.

De lichtstraten bestaan voor een grote deel uit glas en hebben een frame dat van aluminium is gemaakt. Je kunt het vergelijken met ramen maar dan op het dak en ze zijn ook veel groter. Een deel van het dak wordt verwijderd en aangepast waardoor het mogelijk is om de lichtstraten te plaatsen. Het is van glas gemaakt en hierdoor kun je de hemel zien vanuit je eigen woning. Hierdoor komt er ook licht naar binnen waardoor je in het huis geen lichten aan hoeft te doen.

Het licht dat door de lichtstraten naar binnen komt is natuurlijk licht waardoor je zelf gezonder blijft door de vitamines en het is bewezen dat mensen er ook vrolijker van worden. In de nacht zie je de sterren en de maan vanuit je eigen woning. Door de lichtstraten lijkt je woning bovendien ook nog eens groter dan het is. Het plaatsen van lichtstraten brengt dus veel voordelen met zich mee en het is nu ook nog eens betaalbaar geworden voor iedereen.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén