Nieuw West in the Picture
Image default
Banen en opleidingen

Met succes een interne audit uitvoeren

Binnen een bedrijf ben je natuurlijk altijd op zoek naar hoe het beter kan. Een audit is hiervoor een handige tool, waarmee je bedrijfsprocessen kan controleren en verbeteren. Heb je bijvoorbeeld een nieuwe werkwijze geïntroduceerd in het marketingteam, dan wil je natuurlijk ook testen of deze nieuwe wijze werkt. Je kunt dan bijvoorbeeld ervoor kiezen om Digital Audits uit te voeren, zodat je makkelijk en snel in kaart kan brengen wat goed gaat en wat minder goed gaat. In dit artikel lees je waarom je een audit moet uitvoeren en hoe je dit op een succesvolle manier kan doen.

Waarom?

Een interne audit wordt gedaan door mensen die werkzaam zijn binnen het bedrijf en hierbij onderzoek doen naar het functioneren van de organisatie. Omdat de audit zich kan richten op meerdere processen kan er snel een inzicht worden gegeven in de huidige situatie.

Het voordeel is dan ook dat een audit zoals Digital Audits je concrete mogelijkheden laten zien waarmee bedrijfsprocessen verbeterd kunnen worden. Daarnaast is het een stukje kwaliteitscontrole, waarbij dus goed onder de loep kan worden genomen hoe het nu gaat en hoe het kwalitatief beter kan.

Succesvol uitvoeren

Als een audit regelmatig en gestructureerd wordt aangepakt, dan biedt het wel degelijk een toegevoegde waarde voor de organisatie. Hoe je dat doet, lees je hieronder.

Doel

Gewoon een audit doen omdat het hoort is natuurlijk niet waarom je het zou moeten uitvoeren. Het is van belang dat je vooraf een doel stelt, zodat het opstellen van een plan veel gemakkelijker gaat. Zorg dus dat je vooraf goed bedenkt wat je in Digital Audits gaat meten en waarom je dat gaat doen.

Prioriteiten

Tijdens een audit zal je waarschijnlijk veel tegenkomen, waardoor er veel informatie op tafel komt. Hierdoor kan al sneller de paniek ontstaan, maar toch is het van belang om overzicht te houden. Zorg dat je bij een audit prioriteiten stelt, zodat er volgens een stappenplan gewerkt kan worden aan de tegengekomen punten.  

https://ezfactory.nl/en/digital-audits/