Nieuw West in the Picture
Bedrijven

Breid uw woning uit met een vergunningsvrije dakkapel

Een vergunningsvrije dakkapel kan u heel wat energie en kosten besparen, want u hoeft dan het tijdrovende proces van een omgevingsvergunning aanvraag niet te doorlopen. Mits de uitbouw van uw beoogde dakkapel aan bepaalde voorwaarden voldoet is het mogelijk om deze te plaatsen zonder dat u de omgevingsvergunning hoeft aan te vragen. Door het specifieke design is de BASkapel een voorbeeld van een dakkapel waarmee u uw huis in de meeste gevallen vergunningsvrij kunt uitbreiden.

Vergunningsvrije dakkapel of toch niet?

Sinds oktober 2010 is het, na aanpassingen in de wetgeving met betrekking tot dakkapellen, mogelijk om binnen een marge van 60 centimeter vanaf het dakvlak uit te bouwen zonder vergunning. Dat neemt niet weg dat het verstandig is altijd te controleren of er specifieke beperkingen gelden binnen uw gemeente, bijvoorbeeld waar het dakkappelen aan de voorzijde van een woning betreft. Daarbij kan het zijn dat u in een monumentaal pand woont, of een huis bewoont dat onderdeel is van een beschermd dorps- of stadsgezicht binnen uw gemeente. Dit kan effect hebben op het wel of niet moeten aanvragen van een omgevingsvergunning voor het plaatsen van een dakkapel. Veel gemeentelijke websites bieden een mogelijkheid om online gelijk een vergunningscheck te doen.

De vergunningsvrije BASkapel

Uitzonderingsgevallen daargelaten kan de BASkapel door zijn uniek ontworpen lay-out vaak gewoon vergunningsvrij geplaatst worden. In tegenstelling tot reguliere dakkappelen worden de ramen van de BASkapel schuin geplaatst en niet verticaal. Deze schuine ramen vangen optimaal daglicht, waardoor de kamer waar u deze vergunningsvrije dakkapel plaatst meteen veel lichter zal worden. Daarbij wint u met een BASkapel vaak net zoveel ruimte als met een reguliere dakkapel. Omdat de dakkapel verder prefab geleverd wordt, kan deze binnen één dag op uw dak geplaatst worden. Geen slepende verbouwing dus, maar een vlotte afhandeling zodat u direct kunt genieten van uw nieuw gewonnen ruimte en daglicht.

https://www.baskapel.nl