Nieuw West in the Picture
Image default
Bedrijven

De beste voorbereidende praktijken voor luchtvracht

Wanneer goederen over lange afstanden moeten worden vervoerd, kan luchtvracht verschillende voordelen bieden ten opzichte van zeevracht. Goederen die in de lucht worden vervoerd komen niet alleen sneller aan op de plaats van bestemming, maar het laden en lossen van luchtvracht is over het algemeen een sneller en meer gestroomlijnd proces. Dit zorgt voor het gebruik van een vlotter tijdschema en een lager risico op schade. 

 

Luchtvracht staat echter ook bekend om zijn eigen transporteisen.  Om optimaal te profiteren van alles wat luchtvracht te bieden heeft, hebben we hier een lijst samengesteld met de beste manieren om uw zendingen voor te bereiden, zodat u ervoor kunt zorgen dat uw pakket veilig, kosteneffectief en op tijd arriveert. 

Zorg voor een zending met duidelijke etikettering 

Een veelvoorkomend probleem met luchtvrachtzendingen is dat ze niet duidelijk worden gemarkeerd. Dit kan ertoe leiden dat het pakket verkeerd wordt geadresseerd, achterblijft of per ongeluk wordt toegevoegd aan de zending van iemand anders. Zorg er dus voor dat je gebruikmaakt van een duidelijke etikettering die beschikt over een gedrukte tekst in een makkelijk leesbaar lettertype.  

Overigens is het een goed idee om uw zending aan beide zijden duidelijk te markeren met de naam, het adres en het telefoonnummer van zowel de afzender als de ontvanger. 

Voorzie internationale zendingen met een commerciële factuur 

Als uw zending een internationale bestemming heeft, is het belangrijk dat er een handelsfactuur wordt bijgevoegd. Zo voorkomt u niet alleen onnodige vertragingen bij de douane, maar het zorgt er ook voor dat u geen boete krijgt of opslagkosten moet betalen terwijl het eindpakket wacht op de juiste documentatie. Om uw zending zo snel en efficiënt mogelijk door de douane te krijgen, stel voor alle internationale zendingen altijd een handelsfactuur op en controleer de inhoud en de waarde die eraan worden toegekend. 

 

Als u op zoek bent naar een verscheidenheid aan logistieke oplossingen kijk dan eens bij Broekman Logistics, een bedrijf die bekend staat om betrouwbaar vervoer en kennis en kunde in de logistiek. 

Maak gebruik van een robuuste verpakking 

Bij het voorbereiden van de verpakking is het belangrijk om het juiste materiaal te kiezen. 

Voor veel luchtvrachtzendingen zijn vezelkartonnen dozen een uitstekende oplossing. Let er echter wel op dat ze ietwat kwetsbaar kunnen zijn om geplet te worden. Maak bij breekbare goederen gebruik van een extra stevige verpakking en zorg voor diverse beschermingslagen. Hoewel luchtvrachtzendingen over het algemeen minder schade oplopen dan zeevracht, kan er onderweg altijd iets gebeuren. Een extra tip: zorg voor een extra goede bescherming door zo min mogelijk open lucht in de verpakking vrij te laten. 

 

Heeft u een zending op de planning staan die door de lucht moet worden verzonden, kijk dan bij het bedrijf VRR voor innovatieve vrachtoplossingen voor een breed scala aan goederen.