Nieuw West in the Picture
Image default
Bedrijven

Dekbedden

Hoe kies je hert perfecte dekbed

Iedereen wilt graag een comfortabel bed en een dekbed speelt hier een grote rol in. Het juiste dekbed kan veel voorkomende problemen oplossen maar er zijn wel enkele zaken die je in gedachten moet houden bij het kiezen van de juiste optie. In dit artikel leg ik alle belangrijke punten op een rijtje.

Te groot bed of toch een te kleine dekbed?

De afmetingen van een matras zijn snel gekozen. Echter is het moeilijker om te beslissen welke maat dekbed juist is. Naast de afmetingen van je matras moet je ook rekening houden met het materiaal van je dekbed. Bij het kiezen van de juiste afmetingen kun je rekening houden met de volgende richtlijnen: Het dekbed is 60 cm breder dan de afmeting van je matras. Het dekbed is minstens 40 centimeter langer dan je lichaamslengte. Houd voor de lengte van je dekbed de lichaamslengte van de langste persoon aan! Zo weet je welke maat dekbed voor jullie beide de juiste is.

Een droge nacht

Er zijn genoeg mensen die last hebben van nachtzweten. Het kiezen van het juiste dekbed kan hier bij helpen. Je kunt nachtzweten verminderen door bijvoorbeeld een goed ventilerend dekbed aan te schaffen. Vitality Pur heeft dekbedden die vochtregulerend zijn, dit helpt om nachtzweten verminderen. Ook zijn de dekbedden van Vitality Pur gevuld met Aerelle Cool Night vezels. Deze holle polyester vezels hebben een verkoelende werking waardoor je je nachtzweten kunt verminderen.

Het wassen van je dekbed

Een dekbed wassen kan een uitdagende taak zijn. Gelukkig is dit makkelijker dan je denkt. Bijna alle dekbedden kunnen thuis in de wasmachine ook je donzen dekbed! Vaak mogen deze dekbedden ook in de droogtrommel. Een wollen dekbed kun je beter naar de stomerij brengen. Je dekbed wassen kan dus meestal thuis, maar lees altijd eerst het waslabel!

https://dekbedenzo.nl/