Nieuw West in the Picture
Image default
Bedrijven

Doe dit niet bij de verzorging van je hairextensions

Veel vrouwen willen lang haar en veel volume. Zeg nou eerlijk, jij zou dit ook wel graag willen. Wanneer je een mooie bos haar wilt, zou je ervoor kunnen kiezen om hairextensions te nemen. Je moet wel weten hoe je met hairextensions om moet gaan om ze zo lang mogelijk mooi te houden. De meest gemaakte fouten bij het verzorgen van hairextensions lees je hier in dit artikel. Dan weet jij in ieder geval al dat je daar op kan letten!

Geen natte hairextensions kammen

Het is verstandig om de extensions even te kammen voordat je ze nat maakt. Zo zijn de klitten er al uit en hoef je het haar niet te kammen als het nat en dus ook breekbaar is. Om te vermijden dat je tijdens het wassen klitten creëert, kan je een hairextensions repair masker gebruiken. Dit zorgt ervoor dat klitten geen kans krijgen. Spoel de haarproducten goed uit en je hebt geen kam of borstel na het wassen nodig!

Een speciale borstel gebruiken

Wanneer je de extensions heel vaak met een normale borstel kamt, kan het haar afbreken. De natuurlijke oliën van je hoofdhuid zijn de beste conditioner voor je hairextensions en voor je eigen haar. Borstel je haar van de haarwortel zachtjes naar de haarpunten met een speciale hairextensions borstel, zo kunnen de natuurlijke oliën je haarlokken conditioneren en glans geven. Dit is een goede en goedkope tip, dus probeer hem zeker eens uit!

Was de extensions zeker niet te vaak

Het kan zijn dat jij het fijn vindt om je haar vaak te wassen. Dit is geen goed idee en al helemaal niet als je hairextensions hebt. Door het haar te vaak te wassen verwijderen de natuurlijke oliën die je haar juist gezond en glanzend houden. Ook is het te vaak wassen niet goed voor je eigen hoofdhuid en maakt het je haar levenloos en droog. Zeker geen goed idee dus.