Nieuw West in the Picture
Bedrijven

Ergonomische oplossingen voor op de werkplek

Het is erg belangrijk om een goede werkplek te hebben. Een goede werkplek resulteert namelijk in een hogere productiviteit en betere resultaten. Het creëren van de ideale werkomgeving kan nog wel eens wat problemen met zich mee brengen. Hier alvast een aantal ideeën voor het creëren van de perfecte werkplek en producten die fungeren als ergonomische oplossingen voor op de werkvloer.

Geluid

Zeker als er op een werkplek meerdere mensen werken is geluid en zeer bepalende factor als het gaat om een goede werkplek. Als een werkplek namelijk niet beschikt over de juiste akoestiek wordt de werkplek erg rumoerig. Hierdoor raken medewerkers afgeleid en dit zorgt voor een lagere productiviteit. Zorg dus voor goede akoestiek. Daarnaast is het wetenschappelijk bewezen dat de productiviteit omhoog gaat als er een eentonig achtergrondgeluid aanwezig is. Dit kan bijvoorbeeld een airco zijn of u kunt dit zelf creëren door bijvoorbeeld een rustige jazz muziek te draaien.

Temperatuur

Ook temperatuur speelt een rol bij het creeren van de perfecte werkplek. Als de temperatuur namelijk te koud is, wordt het een ergernis wat zorgt voor lagere productiviteit. Als de temperatuur te warm is idem dito. Uit onderzoek is gebleken dat de temperatuur perfect is tussen de 20 en 25 graden. In Nederland is het echter aangeraden de temperatuur van de werkplek niet verder op te laten lopen dan 23 graden. Ook is het belangrijk dat er voldoende zuurstof aanwezig is op de werkplek. Zuurstof is nodig om de hersenen te voeden. Zonder voldoende zuurstof kunnen de hersenen minder goed worden ingezet.

Inrichting

Een goede inrichting is key. Het is belangrijk dat de werkplek niet rommelig wordt ingericht. Hierdoor wordt het namelijk ook rommelig in het hoofd van de werknemers. Een goede tip voor de inrichting is: gebruik ronde vormen. Dus een ronde tafel, een ronde klok en ronde accenten. Wij mensen associëren ronde vormen namelijk met vriendelijkheid en ronde vormen zorgen voor een kalmerend effect. Naast ronde vormen is het ook goed om speciale producten in te zetten die zorgen voor betere productiviteit. Zulke producten fungeren als ergonomische oplossingen. Ook planten zijn een must voor elke werkplek. Uit onderzoek is gebleken dat werknemers die werken op een werkplek waar planten staan hogere productiviteit hebben dan mensen die werken op een werkplek zonder planten. Planten zorgen voor extra zuurstof en geven de werkplek kleur.

Producten voor verbetering op de werkvloer

Er zijn tegenwoordig erg veel producten beschikbaar die zorgen voor een hogere mate van efficiëntie op de werkplek. Ofwel deze producten zijn gewoon een erg handige toevoeging voor de werkplek. Bijvoorbeeld een laptophouder. Deze zorgt er voor dat de laptop op één plek blijft. Daarnaast zorgt de laptophouder er voor dat men een betere houding aan neemt tijdens het werk. Dit zorgt voor mindere fysieke klachten en maakt langer werken wat aangenamer. Ook heeft u een stuk beter overzicht, omdat de laptop een beetje schuin staat. Andere voorbeelden van zulke handige producten zijn: een tablethouder, een cpu-houder en een monitor-arm. De beste plek voor het verkrijgen van deze producten en voor meer informatie is het bedrijf Human Office.

https://www.humanoffice.nl