Nieuw West in the Picture
Image default
Bedrijven

Hoe kan u de werknemers motiveren?

Als werkgever wilt u dat de werknemers gemotiveerd werken. Door genoeg motivatie bij de werknemers zal de productiviteit hoger zijn en zullen de resultaten beter zijn. Natuurlijk wilt u als werkgever niet te veel geld kwijt zijn aan bijzaken, maar toch is het belangrijk om hier aandacht voor te hebben. Uw werknemers motiveren kan al in kleine dingen zitten die niks met geld te maken hebben, en je kan ook voor weinig kosten toch iets leuks doen. In deze blog is te lezen wat u kunt doen om uw werknemers te motiveren.

Contact

Om werknemers te motiveren moet u genoeg contact onderhouden. Dit betekent niet dat u de deur moet platlopen bij de werknemer of dat u veel uur per dag kwijt moet zijn. Het is belangrijk dat u regelmatig even een gesprekje aan gaat. Bijvoorbeeld bij het koffiezet apparaat of bijvoorbeeld als u onderweg bent met de auto. In een klein gesprekje kan u veel te weten komen over de toestand van de werknemer. De werknemer kan bijvoorbeeld ergens mee zitten, of wil een andere functie of heeft misschien wel tips. Dit kunt u allemaal meenemen en iets mee doen, maar überhaupt luisteren naar iemands verhaal laat al zien dat u geïnteresseerd bent. In deze tijd met corona is het nog belangrijker om contact te onderhouden met uw werknemers. Werknemers hebben nauwelijks contact met hun collega’s door het vele thuiswerken. Kijk ook hier naar online mogelijkheden. Zo kunt u inplannen om met iemand te videobellen, zonder dat het over werk gaat.

Uitje

Een uitje of een verassing kan ook enorm helpen. Zo kan u een barbecue of een ander uitje organiseren waar u de werknemers echt even beloont. Ook kunt u ervoor kiezen om bepaalde doelen vast te stellen. En als deze doelen dan vastgesteld worden kan je daar ook een beloning aan vastplakken. Dit kan erg gemotiveerd werken. Een uniek uitje organiseren is ook een aanrader. De standaard dingen worden steeds meer als saai gezien en kunnen dus ook weinig effect hebben. Ga bijvoorbeeld met elkaar sporten of doe een andere activiteit waar u met uw werknemers gaat bewegen. Dit kan ook door een competitievorm en een beloning toe te voegen.  

Waardering

Uw waardering laten blijken aan de desbetreffende werknemer is ook belangrijk. Dit kunt u doen als bepaalde resultaten worden gehaald, maar ook voor loyaliteit. Uw waardering laten blijken kan natuurlijk door een geld bedrag, zoals een bonus, te geven. Ook kunt u een bepaald geschenk geven. Zo kunt u iets persoonlijks geven, denk bijvoorbeeld aan het bedrukken van spullen. Zo kan u een mooie gegraveerde pen van https://parkerjotter.nl/ krijgen. Überhaupt iets persoonlijks geven is beter dan een standaard cadeau. Het voelt voor de werknemers persoonlijker en zij hebben het idee dat er echt moeite voor is gedaan.