Nieuw West in the Picture
Image default
Bedrijven

Laserprinters: kleur en zwart-wit

Laserprinters zijn al geruime tijd de keuze van vele bedrijven en particulieren voor het afdrukken van documenten. Ze zijn snel, betrouwbaar en produceren hoogwaardige afdrukken. Maar wat is het verschil tussen kleuren- en zwart-wit-laserprinters en welke moet je kiezen?

Kleurenlaserprinters

Kleurenlaserprinters zijn ideaal voor het afdrukken van documenten die kleuren bevatten, zoals foto’s, afbeeldingen, presentaties en grafieken. Ze hebben een hogere afdrukkwaliteit dan zwart-wit-laserprinters, omdat ze vier tonercartridges gebruiken (cyaan, magenta, geel en zwart) om kleuren te mengen en afdrukken te produceren die levendiger en gedetailleerder zijn. Er zijn verschillende soorten kleurenlaserprinters; zo kun je kiezen voor een laserprinter die alleen op A4 afdrukt of voor een laserprinter A3 in kleur. De laserprinter A3 kan zowel op A4 als op A3 formaat afdrukken.

Zwart-wit-laserprinters

Zwart-wit-laserprinters zijn de beste keuze voor het afdrukken van tekstdocumenten. Ze zijn sneller en goedkoper dan kleurenlaserprinters en produceren scherpe en duidelijke tekst afdrukken. Ze zijn ook beter in het produceren van consistente afdrukken bij hoge volumes, omdat de tonercartridges minder vaak hoeven te worden vervangen dan bij kleurenlaserprinters.

Zwart-wit-foto’s

Zwart-wit-laserprinters zijn ook ideaal voor het afdrukken van zwart-wit-foto’s en afbeeldingen, hoewel de kwaliteit niet zo hoog is als bij kleurenlaserprinters. Als je echter voornamelijk tekstdocumenten moet afdrukken, dan is een zwart-wit-laserprinter een goede keus.

Persoonlijke behoefte

Als je veel kleuren documenten moet afdrukken, zoals presentaties, grafieken of afbeeldingen, dan is een kleurenlaserprinter de beste keuze. Als je echter voornamelijk tekstdocumenten afdrukt, dan is een zwart-wit-laserprinter de beste keuze vanwege de snelheid, betrouwbaarheid en kosteneffectiviteit.

Aanschaf

Kleurenlaserprinters zijn over het algemeen duurder in aanschaf dan zwart-wit-laserprinters en de kosten voor het vervangen van de tonercartridges zijn ook hoger. Bovendien zijn kleurenlaserprinters meestal langzamer dan zwart-wit-laserprinters, vooral bij het afdrukken van grote afdruktaken. Wanneer je een zwart-wit laserprinter of een kleurenprinter wilt aanschaffen, dan kun je besparen op kosten door te kiezen voor een refurbished printer; dit is een printer die opgeknapt is en een tweede leven heeft gekregen. Dat is zowel goed voor de portemonnee als voor het milieu.

 

https://refurbishedprinter.nl/kleuren-laserprinters/