Nieuw West in the Picture
Image default
Bedrijven

Nieuwe labels nodig? Kies eens voor papieren etiketten!

Etiketten zijn onmisbaar in het bedrijfsleven. Zo kun je snel en eenvoudig producten sorteren en van een naam, prijs, code of datum voorzien. Etiketten zijn geschikt voor verschillende toepassingen en verkrijgbaar in allerlei soorten, maten en materialen.

Heb je nieuwe labels nodig? Kies dan eens voor papieren etiketten. Papier biedt – ten opzichte van kunststof – verschillende voordelen. In dit artikel lees je meer over deze voordelen en het nut van papieren labels.

Wat zijn de voordelen van papieren etiketten?

Een belangrijk voordeel van papieren etiketten is dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Tegen een relatief lage prijs – papier is goedkoper dan kunststof – laat je etiketten drukken in het formaat en de vorm die het beste bij het doeleinde past. Papier is stevig en geeft producten een mooie uitstraling. Je hebt de keuze tussen papier met een coating en zonder coating. Als je kiest voor een coating, zijn de etiketten voorzien van een glanslaag. Dit ziet er chique uit en is zeer geschikt voor prijslabels. Zonder coating zien de etiketten er vrij mat en neutraal uit. Dit is een prima optie als je de labels bijvoorbeeld wilt gebruiken in je archief.

Heeft papier ook nadelen?

Zoals ook materiaal, heeft ook papier een aantal nadelen. Het grootste nadeel van papier is dat het niet bestand is tegen water. Hoewel je de labels hierdoor relatief makkelijk kunt verwijderen, zijn papieren etiketten niet geschikt voor buitengebruik. Papier kan scheuren als het in contact komt met water. Eventueel kun je papieren labels wel voorzien van een speciale ¨wet-strength¨ coating. Een andere oplossing is om te kiezen voor kunststof etiketten. Een belangrijk voordeel van kunststof is dat het tevens beter bestand is tegen (extreem) hoge en lage temperaturen. Je gebruikt kunststof etiketten hierdoor voor andere toepassingen dan papieren etiketten.

Waar moet je op letten als je papieren etiketten gaat kopen?

Als je papieren etiketten gaat kopen zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Controleer bijvoorbeeld eerst of de etiketten geschikt zijn voor je printer. Over het algemeen kunnen de labels worden gebruikt voor onder andere voor Afinia Full Colour, Astrojet, EPSON en VIP Color etiketten/label printers. Let vervolgens op de vorm en het formaat van de etiket én het aantal etiketten dat een rol bevat. Ga bijvoorbeeld voor een rol met 500 of maar liefst 2500 etiketten. Goed om te weten is dat papieren labels soms op maat gemaakt kunnen worden. Zo weet je zeker dat de labels aansluiten bij jouw wensen en het doeleinde waar je ze voor wilt gebruiken!