Nieuw West in the Picture
Dienstverlening

Een laptop kopen, en dan? Enkele onderhoudstips

Wilt u een laptop kopen en kiest u bij Electrocorner een HP Pavilion of een van de vele andere beschikbare modellen? Deze elektronicazaak biedt refurbished apparaten aan die zo goed als nieuw functioneren. Schaft u hier een apparaat aan? Dan kunt u uitgaan van een prima werkend toestel. Om uw laptop in optimale staat te houden, wordt er ook van u regelmatig wat aandacht vereist. Deze aandacht betekent meer dan alleen het schoonhouden en voorzichtig omgaan met het apparaat. Goed onderhoud op nog essentiëlere vlakken leidt tot aanzienlijk langer gebruiksplezier.

Het actief houden van de firewall

Gaat u een laptop kopen, dan is het in de eerste plaats van belang om deze van een firewall te voorzien. Zo beschermt u uw HP Pavilion of laptops van andere series of merken tegen malware. Dit is software die wordt gebruikt om computersystemen te verstoren. De firewall kunt u zien als een netwerkbeveiliging waarmee uw laptop, of specifieker gezegd het besturingssysteem van uw laptop, wordt beschermd tegen misbruik. Gaat u binnenkort een laptop kopen zoals bijvoorbeeld een HP Pavilion, dan moet de firewall zeker actief zijn op het moment dat u nieuwe programma’s installeert.

Ongewenste programma’s verwijderen

Bent u van plan binnenkort een laptop te kopen, dan wilt u natuurlijk dat deze niet alleen nu, maar ook na verloop van tijd nog optimaal functioneert. Behalve het gebruik van de firewall is het ook van belang dat u ongewenste programma’s regelmatig van uw HP Pavilion of andere laptop verwijdert. Deze programma’s zijn op zich geen probleem, maar draaien wel altijd ongemerkt mee op de achtergrond van laptops of desktops. Men noemt deze programma’s ook wel bloatware. Het beste is om uw HP Pavilion of laptop hier handmatig van te ontdoen. 

Het besturingssysteem regelmatig updaten

Gaat u binnenkort een laptop kopen, dan is het niet alleen zaak om het besturingssysteem ervan middels een firewall te beschermen. Het systeem zelf heeft ook regelmatig een update nodig. Windows maakt zelf automatisch al melding van nieuw geïnstalleerde updates. Dit doet Windows om het systeem bruikbaar te houden voor alle desktops en laptops. Door updates van het besturingssysteem blijft uw laptop beter beschermd tegen eventuele virussen en blijft hij dus ook langer naar behoren werken.