Nieuw West in the Picture
Image default
Dienstverlening

Hoe voorkom ik ongevallen met elektra

Je wilt ten alle tijden ongevallen met elektra voorkomen, of je er nou zelf mee aan de slag gaat of dat iemand anders de werkzaamheden voor je verricht. Zowel tijdens de werkzaamheden als na een langere tijd wil je natuurlijk dat je elektra veilig is. Helaas is het onmogelijk om ervoor te zorgen dat er geen problemen komen met elektra, wel is het mogelijk om de kans op problemen te minimaliseren. Door de volgende tips op te volgen is de kans op problemen met elektra bij jou het kleinst. 

Maak goed schoon

Schoonmaken is erg belangrijk om problemen met elektra te voorkomen, door schoon te maken zorg je er namelijk voor dat er geen stroom geleidt kan worden door stof. Wanneer er veel stof is kan de stroom namelijk alle kanten op en kortsluitingen veroorzaken, omdat er na kortsluitingen vaak brand ontstaat is dit natuurlijk heel gevaarlijk. Ook kunnen bepaalde apparaten hun warmte niet kwijt als ze onder het stof zitten, wanneer apparaten te heet worden kunnen ze ook in de brand vliegen. Ook kunnen de kabels smelten door de hitte, hier ontstaat dan ook weer kortsluiting uit. 

Test de aardlekschakelaar

De aardlekschakelaar beschermt je elektra wanneer er een stroomlek plaatsvindt, het is dus ook belangrijk dat deze goed werkt. Om zeker te weten of de aardlekschakelaar goed werkt kun je hem het beste regelmatig testen. Het testen van de aardlekschakelaar gaat heel simpel door middel van de testknop, alle elektra wordt dan uitgeschakeld. Wanneer je daarna de aardlekschakelaar weer aanzet heb je hem getest. Als hij makkelijk aangaat is er niks aan de hand, wanneer hij uit blijft is er een probleem en kun je het beste een elektricien bellen. Elektricien Dordrecht 078 heeft veel ervaring met aardlekschakelaars en willen je altijd helpen bij de veiligste elektra.