Nieuw West in the Picture
Image default
Electronica en Computers

Lifecycle management als basis voor een duurzame toekomst

De IT-afdeling valt niet meer weg te denken als het gaat om het bedrijfsleven tegenwoordig. Het resultaat? Devices als computers en software zijn onmisbaar, maar ervaren ook een grotere mate van prestatiedruk door een tekort aan personeel en de opkomst van het hybride werken.

Controle hebben en houden op gebruikte software en systemen is belangrijker dan ooit en kan door middel van IT lifecycle management. Wat is IT lifecycle management precies en wat zijn de belangrijkste voordelen ervan?

Wat is IT lifecycle management?

IT lifecycle management is kortweg een proces om systemen en software beter te beheren en hun gebruik te optimaliseren. Bepaalde lifecycle management software zorgen ervoor dat de volledige levenscyclus van smartphones en computers ondersteund en geregistreerd wordt. Op die manier draagt deze aanpak bij aan een duurzame toekomst.

De belangrijkste voordelen van IT lifecycle management

Wat zijn de belangrijkste voordelen van IT lifecycle management? Hieronder een overzicht:

1. Self-service voor de eindgebruiker

Eindgebruikers van apparaten hebben zelf meer controle over het systeem, waardoor ze een grotere mate van zelfstandigheid en zelfredzaamheid ervaren. Dit vertaalt zich dan weer in een positievere gebruikerservaring.

2. Minder moeite voor IT-medewerkers

De IT-medewerkers van een bedrijf dat lifecycle management gebruikt, moeten minder aandacht besteden aan het beheer van toestellen en software. Hierdoor komt er minder werkdruk op hun schouders te liggen en kunnen ze zich focussen op andere belangrijke zaken.

3. Maximale efficiëntie en besparen

Een goed beheer van de lifecycle van toestellen brengt ook een grotere efficiëntie met zich mee. Het gevolg daarvan is dan weer dat bedrijven heel wat kunnen besparen, mede doordat ze de aanwezige toestellen en software zo optimaal en lang mogelijk gebruiken.

Tegenwoordig bestaan er heel wat externe services die bedrijven helpen bij het beheer van de levensduur van toestellen. Denk maar aan NEG IT-Solutions, dat vooral bekend staat om zijn optimale ondersteuning en gebruiksvriendelijkheid.

Let hierop bij IT lifecycle management

Belangrijk bij de zoektocht naar een partner is dat de customer journey volledig ondersteund wordt. Dit vertaalt zich immers in een nog grotere tevredenheid van eindgebruikers. Een andere belangrijke factor is de manier waarop de in- en uitstap processen geregeld worden. Je vertrouwt best op een partner die deze procedures zo eenvoudig mogelijk houdt.

Ten slotte denk je als bedrijf of organisatie natuurlijk ook aan het financiële aspect. Wil je meer halen uit lifecycle management? Zoek dan een partner die een lage TCO of Total Cost of Ownership hanteert, zoals dat bij NEG IT-Solutions het geval is. Op die manier kan je meer doen met evenveel of zelfs minder geld.