Categorie: Entertainment

Het Crafty Pony bandageset, voor goede bescherming en ondersteuning voor de pezen van het knuffelpaa

Het Crafty Pony bandageset, voor goede bescherming en ondersteuning voor de pezen van het knuffelpaard.

Bandages zijn er in vele kleuren, ze kunnen op de benen van pony’s worden gedragen of ze kunnen over een pad worden gedaan. Ze zijn gemaakt van zachte fleecestof die enigszins elastisch is en ze hebben een klittenband sluiting. De Crafty Ponies bandages komen in een set van vier stuks en zijn gemaakt van fleecestof met een klittenbandsluiting. Deze zijn vergelijkbaar met klittenbandsluitingen op ‘echte’ bandages voor pony’s. Er zit ook een instructieboekje bij welke kinderen leert over bandages en hoe je deze veilig gebruikt. Kortom, een zeer educatieve paardenknuffel.

 

Wat voor soorten bandage stof heb je allemaal?:

  • Fleecestof
  • Reflecterende stof
  • Mesh stof
  • Cohesive stof
  • Tricotbadstof
  • Acrylstof
  • Wol
  • Polyester met elastaan stof

 

Waarom gebruik je bandages bij je paardenknuffel?

Het gebruik van bandages bij je knuffelpaard zorgt voor bescherming en ondersteuning voor de benen en pezen van de pony. Je kan de bandages bij je paardenknuffel omdoen tijdens het longeren, rijden, uitrusten, reizen en het herstellen van een blessure. De meeste dressuurruiters gebruiken bandages voor de ‘looks’. Bandages worden meestal afgeraden vanwege de warmte die onder de bandages ontstaat. Omdat de warmte hieronder niet weg kan, loopt de temperatuur best hoog op  als het paard in beweging is. Dit geldt ook voor veel andere beenbescherming, natuurlijk is dit wel afhankelijk van het type en het materiaal. Als de temperatuur te ver oploopt kan dat schadelijke gevolgen hebben voor de pezen. Het lichaam van het paard probeert dit te herstellen, maar als dit keer op keer plaats vindt, treden er steeds meer zwakke plekken op.

 

Hieronder is een educatieve video over de bandages, hoe je ze op en af doet, schoonmaakt en weer opbergt.


 

 

Hoe doe je de bandages om bij je knuffelpaard?

Allereerst is het belangrijk dat je je paardenknuffel vast bind, zodat hij niet rondloopt. Houd het uiteinde van de bandage tegen het midden van het been van de pony. Wikkel vervolgens de bandage rondom het been en wikkel de bandage altijd van voren naar achteren (met de klok mee) bij de benen aan de rechterkant. Aan de linkerkant wikkel je deze van achter naar voren (tegen de klok in). Druk het klittenband tegen de bandage om deze te bevestigen. Wikkel de bandages niet te strak, dit kan druk- en circulatieproblemen veroorzaken. Wikkel de bandages ook niet te losjes, de bandage kan dan losraken en op de grond vallen, dit kan problemen veroorzaken.

 

Hoe doe je de bandages weer af bij je paardenknuffel?

Allereerst maak je je knuffelpaard vast, zodat deze niet rondloopt. Maak dan de klittenbandsluiting los. Kniel niet wanneer je de bandages afdoet, buig naar beneden om ze af te doen. Kniel nooit rondom een pony, als de pony beweegt kun je niet snel genoeg wegkomen. Maak vervolgens de bandage snel, maar wel rustig en beheerst los.

 

Hoe maak je de bandages van je knuffelpaard schoon?

Het is belangrijk om de bandages schoon te houden, zoals dat geldt met alle materialen die je voor je dierenknuffel gebruikt. Meestal kunnen de bandages in een wasmachine worden gewassen, volg altijd de was instructies en spoel het altijd goed na, sommige paarden zijn allergisch voor het wasmiddel. Vervolgens laat je de bandages drogen, als deze droog zijn kan je ze oprollen en netjes opbergen.

 

Wil jij nou ook mooie bandages voor je paardenknuffel? ->> bandages Crafty Ponies

https://craftyponies.nl/

Een overdekte maar open feestruimte creëren

Heb je er al aan gedacht om een partytent te huren in Enschede? Heb je een feestje of een andere evenement wat je graag in de buitenlucht wilt vieren, maar toch bedekt bent voor bijvoorbeeld regen of harde wind? Met een partytent is dit probleem zo opgelost. Een partytent is een tent die is ontworpen voor een feest of evenement buitenshuis. De basis van een partytent is dat hij vrij hoog is, op vier palen steunt en dat iedereen er gemakkelijk onderdoor kan lopen en onder kan blijven staan. Op deze manier ontstaat er dus een overdekte maar open feestruimte. Wanneer er wind staat kunnen er ook nog zijwanden aangebracht worden, deze zorgen er dan voor dat de tent winddicht is. Partytenten komen voor in allerlei soorten en maten, zo heb je een formaat wat groot genoeg is voor een tuinfeestje en je hebt formaten die zo groot zijn dat er wel duizend mensen in kunnen. Deze grote tenten zie je vaak op festivals.

Een partytent huren in Enschede

Een partytent huren Enschede was nog nooit zo makkelijk. Een partytent huren Enschede brengt veel voordelen met zich mee. Een partytent aanschaffen voor een feestje wat je een keertje per jaar hebt is veel te duur. Daarom is het sim om geld te besparen en zelf een partytent te huren in Enschede. Wanneer je een grote of kleine partytent nodig hebt, of eentje met zijwanden of juist zonder zijwanden, alles is mogelijk wanneer je een partytent huurt. Ben je niet zo handig aangelegd of heb je twee linker handen? Dan kun je zelfs in goed overleg met de verhuurder ervoor zorgen dat zijn personeel jouw tent in elkaar zet. Het mooiste is natuurlijk dat de tent wordt gebracht, wordt opgezet, een dag of twee later weer wordt afgebroken en weer wordt opgehaald.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén