Pulled pork makenPulled pork is een zeer populair gerecht als het aankomt op BBQ fanaten die los van smaak, ook veel geduld hebben. Want geduld heb je nodig, en wel minimaal 8 uur. Doordat men vaak de procureur (varkensnek) pakt is het een vrij stug stuk vlees wat langere tijd nodig heeft om zacht en mals te worden. Op de volgende manier is pulled pork goed te bereiden. Snij de grootste stukken vet weg van de buitenkant het vlees, deze stukken vet zullen smelten doet niets voor het vlees. Dep het vlees droog en smeer deze ongeveer een uur voor de bereiding flink in met een dry rub naar keuze. Bereid de BBQ voor op indirect grillen (zie foto) op een temperatuur tussen de 100°C en 120°C en voeg de rookhout chunks naar keuze toe. Leg het vlees op het indirecte gedeelte en sluit de BBQ. Wacht met behulp van een thermometer af tot het vlees een kerntemperatuur van 70°C heeft bereikt. Maak nu de keuze of je het product in gaat pakken met aluminiumfolie of niet. Met aluminiumfolie zal je iets sneller de gewenste eindtemperatuur bereiken. Vervolgens is het wachten op een kerntemperatuur van rond de 92°C. Laat het vlees vervolgens minimaal een uur rusten. Zelf neem ik altijd de procureur van de BBQ en wikkel deze in twee doeken, om het vervolgens in een koelbox te laten rusten voor twee uurtjes. Na de rustperiode zal je zien dat de kerntemperatuur nog aanzienlijk hoog is. Trek vervolgens met de BBQ klauwen de pulled pork uit elkaar. Breng de pulled pork op smaak met een flinke scheut appelsap en BBQ saus naar wens. Serveer eventueel met coleslaw en een pitabroodje om het gerecht compleet te maken. |
https://goedkoop-rookhout.nl/ |