Kunnen slimme medicijnen leiden tot een beter leven buiten het werk? Misschien wel het sterkste argument tegen het gebruik van slimme medicijnen is dat het zou kunnen leiden tot een steeds sterker wordende bedrijfsratrace. Het is duidelijk dat we momenteel niet in staat zijn om een duidelijke grens te trekken tussen werk en privé.

Organisaties en zelfs hele landen worstelen met culturen die ‘altijd werken’. Duitsland en Frankrijk hebben regels aangenomen om te voorkomen dat werknemers na het werk e-mails lezen en beantwoorden. Verschillende bedrijven hebben geprobeerd e-mail buiten kantooruren te verbieden; toen een Italiaans bedrijf alle e-mail voor één week verbood, daalde het stressniveau onder de werknemers. Dit is geen grote verrassing: uit een Gallup-onderzoek bleek dat van de mensen die vaak e-mail checken na werktijd, ongeveer de helft meldt dat ze veel stress hebben.

Sommige critici beweren dat Modafinil daar een uiting van is, een symptoom van een nieuwe 24/7 werkroutine. Maar wat als het tegendeel waar is? Stel dat je een taak in aanzienlijk kortere tijd dan normaal kunt uitvoeren. Je kunt dan de rest van je tijd anders gebruiken, doorbrengen met je familie, vrijwilligerswerk doen of deelnemen aan een vrijetijdsactiviteit. En stel je voor dat een medicijn je hielp om je te concentreren op het opruimen van je bureau en inbox voordat je naar huis gaat. Zou dat je niet helpen ontspannen als je eenmaal thuis bent? Wil je meer focus en betere concentratie?  Koop Modafinil hier!

Met andere woorden, slimme medicijnen kunnen worden gebruikt om stress te verlichten en ons tegelijkertijd productiever te maken. In theorie zouden we in kortere tijd gerichter en productiever kunnen werken, in plaats van een lange tijd op chaotische en niet-productieve wijze.

Al met al is het moeilijk te zeggen hoe leidinggevenden op deze vragen zullen reageren. De kwestie van slimme geneesmiddelen heeft veel ethische en zakelijke dilemma’s. Maar mensen blijven zich wenden tot slimme medicijnen op de werkplek.

De afgelopen maanden heb ik in het kader van een nieuw onderzoeksproject gesproken met vijf mensen die regelmatig medicijnen gebruiken op het werk. Ze zijn allemaal succesvol in hun werk, financieel veilig, hebben stabiele relaties en zijn over het algemeen tevreden met hun leven. Geen van hen heeft plannen om de medicijnen niet meer te gebruiken en tot nu toe hebben ze het voor hun werkgevers geheim gehouden. Maar naarmate hun collega’s meer geneigd zijn dezelfde medicijnen te gaan gebruiken (mensen praten tenslotte), blijven ze dat dan doen?

http://modafinil-kopen.nl/product/modafinil-modalert-200-mg/