Categorie: Woning en Tuin Page 1 of 2

Waarom investeren in gevelreiniging?

Waarom moet de gevel van een gebouw worden schoongemaakt? Het belangrijkste is natuurlijk het uiterlijk van het gebouw. Een schoon gebouw ziet er immers beter uit dan een vuil gebouw. Een schoon gebouw biedt het publiek een meer gastvrije voorkant – en dus een aantrekkelijker vastgoedperspectief. Net zoals we de binnenkant van het gebouw er schoon geverfd uit willen laten zien en alles fijn opgeruimd hebben zodat het een nette, lege uitstraling heeft, ziet een gebouw er het beste uit als het vrij is van vuil, vervuiling en vlekken die op de gevel kunnen zijn ontstaan in de loop der tijd.

Natuurlijk hebben niet alle gevels van gebouwen evenveel zorg en aandacht nodig qua reiniging. De locatie, functie en het materiaal waarvan een gebouw is gemaakt spelen allemaal een rol bij het bepalen van de reinigingsinspanning die nodig is om het gewenste uiterlijk te bereiken.

Denk aan de functie van een bouw: Structuren waarin commerciële activiteiten zijn ondergebracht, zoals bedrijven, theaters of winkelpanden, vereisen vaak een hogere mate van reinheid dan gebouwen waarin minder publieke activiteiten zijn ondergebracht.

Bovendien kan het zijn dat, als en wanneer besloten wordt de gevel van een gebouw te reinigen, slechts een deel – bijvoorbeeld het deel dat vanaf de stoep zichtbaar is – wordt gereinigd. Bij bijvoorbeeld zeer hoge flats zou dit een optie zijn. Maar waar en wat voor gevelreiniging je ook nodig hebt, je wil natuurlijk wel graag weten wat de gevelreiniging kosten zijn. Via de website van Onafhankelijke Offertes kun je vrijblijvend offertes opvragen van meerdere bedrijven en er zo achter komen wat het gaat kosten en welke bedrijven je in zou kunnen huren.

https://onafhankelijkeoffertes.nl/gevelreiniging/

Meest Voorkomende Soorten Ongedierte in Huis

We hebben niet altijd door hoeveel diersoorten er, zeer waarschijnlijk ongewenst, in ons huis leven. Natuurlijk komt iedereen weleens een spin tegen in huis, een mug of een vlieg. In veel huizen komen echter ook andere ongewenste diersoorten voor. Dit zijn veelal insecten, maar in sommige gevallen ook zoogdieren, zoals muizen.

Vliegende Insecten

De Vlieg staat op nummer één als meest voorkomende ongedierte in huis. Het is zelfs zo gewoon dat we er niet eens bij stilstaan dat we de vlieg bestrijden. Of het nou is door het plaatsen van horren of kleefslierten. De meeste mensen ervaren vliegen als vies en vervelend. Een concurrent van de vlieg is de spin. Hoewel dit diertje juist vliegen bestrijd, willen de meeste mensen liever een ander middel om vliegen te bestrijden. Een behoorlijk aantal mensen heeft last van spinnen angst. Ook de webben vinden we vaak niet fijn. Achtergelaten spinnenwebben vangen stof op. Een spin laten zitten hier en daar heeft echter aanzienlijke voordelen en zal het andere ongedierte beperken.

Kruipende Insecten

Ook de mug wordt uiteraard als zeer vervelend ervaren. Spinnen zijn erg goed in het weren van muggen. Waar ze wat minder goed in zijn is het weren van de nummer vier; pissebedden. Wanneer je last hebt van deze dieren in huis, kan dat erg vervelend zijn. Over het algemeen zal dit vooral voorkomen in vochtige ruimtes. Spinnen hebben moeite om door het harde schildje van de pissebedden heen te eten en bieden dus niet altijd een uitkomst tegen pissebedden. Het papiervisje of zilvervisje staat op nummer vijf een komt tevens veel voor in vochtige ruimtes. De oplossing voor het bestrijden van beide dieren ligt in het ontnemen van vocht. Dit kan bijvoorbeeld door het aanschaffen van vochtvreters. Ook kan je er voor zorgen dat bewaarde papieren goed worden opgeborgen in dozen.

Items die niet mogen ontbreken in jouw Scandinavisch interieur

Scandinavisch interieur, je hoort het steeds vaker voorbij komen. Maar wat is dat nou eigenlijk? Denk je bij Scandinavië je niet snel aan alleen maar dierenvellen en huiden en houten huizen? Dan zit je eigenlijk wel redelijk in de buurt van het Scandinavische interieur! Scandinavisch interieur staat er namelijk bekend om zijn lichte kleuren en tinten. In deze kleuren en tinten komt de natuur van Scandinavië naar voren. In de accessoires die je toevoegt bij het interieur, zoals kussens, kleedjes en kaarsen zie je de ruwheid van Scandinavië terug. De accessoires bestaan vaak uit iet wat donkere kleuren die het lichte juist doen oplichten. Zo staat je hele interieur weer in balans. Denk bijvoorbeeld aan een donker dierenhuidje op een iets lichtere tafel tegen een witte muur. Zo laat je al deze verschillen elementen spreken maar hebben ze toch een afzonderlijke functie.

Laat je interieur voor je spreken!

Scandinavisch interieur zie je steeds bij meer woningen terugkomen. Dat komt omdat het een eigentijdse stijl heeft en ook eigenlijk wel bij elk type woning past. Pastelkleuren, houttinten en feeling vanuit de natuur, dat is wat je ziet en wat je voelt bij een Scandinavisch interieur. Wanneer je een druk en hectisch leven leidt is dit type interieur uitermate geschikt voor je. In je eigen huis wil je graag tot rust komen en nieuwe ideeën op doen. Dat lukt je niet als je al een drukke baan hebt en ook nog eens een druk interieur. Wat absoluut niet mag ontbreken in een Scandinavisch interieur zijn de dierenkleedjes en dierenvellen. Deze komen in allerlei soorten en kleuren en maten voor dat er voor iedereen wel eentje is. De neppe zijn niet eens van echt te onderscheiden. Bekijk eens verschillende catalogi voor inspiratie en ideeën!

 

 

Met vliegenramen (horren) blijven insecten buiten

Wat is er lekkerder dan op mooie zomerse dagen de ramen van je huis wijd open te zetten zodat er frisse lucht naar binnen kan stromen. Die open ramen hebben wel een nadeel, want er komen ook allerlei insecten mee naar binnen. Dat kan heel vervelend zijn. Denk maar eens aan wespen en vliegen bij het voedsel in de keuken. Dat is niet erg hygiënisch. Muggen in de slaapkamer is ook niet fijn, want die kunnen je nachtrust flink verstoren. Met vliegenramen (horren) kun je die overlast voorkomen.

Overlast door insecten voorkomen

Vliegenramen (horren) zijn voorzien van gaas en worden in de raamopening geplaatst. Het gaas is zo fijnmazig dat de insecten er niet doorheen kunnen. Dat betekent dat de frisse lucht wel de woning in kan stromen, maar de insecten blijven buiten. Het gaas heeft ook vrijwel geen invloed op de hoeveelheid daglicht die binnen komt. Insecten kunnen door elk open raam naar binnen komen. Het beste resultaat bereik je als alle ramen die open kunnen in je huis worden voorzien van vliegenramen (horren).

Kies de juiste vliegenramen (horren)

Er zijn veel verschillende soorten horren verkrijgbaar. Voor elke type raam is er een oplossing beschikbaar. Welk type voor jouw woning geschikt is hangt af van een aantal factoren. Draaien de ramen naar binnen of naar buiten open? Wil je het raam ook gebruiken om het beddengoed te luchten? Wil je het gaas het hele jaar door laten hangen of moet het in de wintermaanden worden opgeborgen? Oplossingen zijn er legio en elke bouwmarkt kan je verder helpen, maar er zijn ook bedrijven die zich hebben gespecialiseerd in vliegenramen (horren).

https://www.vliegenraamshop.be

De weg naar een groene toekomst

Klimaatverandering is een niet weg te denken onderwerp in de huidige maatschappij. Landelijke en lokale politiek leggen een hoge prioriteit bij het zoeken naar middelen die invloed uit oefenen op deze veranderingen in het klimaat. Hopen op een goed resultaat is niet afdoende, je wilt weten wat werkt! Analyse en aanpak van het groenbeleid in de gemeente is een goede manier om een concrete bijdrage te leveren. Door thematisch beleid krijgt het handen en voeten en is meetbaar welke positieve veranderingen er behaald kunnen worden.

Waardevol groen

Goede instrumenten om te berekenen wat de waarde is van groen, zijn onmisbaar. Bomen en groen zijn aantrekkelijk voor bewoners en bezoekers, en dit is een waarde die niet altijd omgezet kan worden in verdiensten. Echter, deze bomen zijn naast mooi vooral ook functioneel. Met deze functie heb je een sterk middel in handen tot beïnvloeding. Wat kan een bomenbestand betekenen voor het opnemen van CO₂ uit de lucht? Hoe kan de luchtkwaliteit beïnvloed worden en in welke mate? En wat betekent dit in de praktijk voor beheer en onderhoudt?

Groen helpt

Een mooie gedachte, maar pas echt toepasbaar als door middel van analyse het nut in cijfers kan worden uitgedrukt. Daarmee wordt het tastbaar en planbaar. BTL Advies is in staat om met de juiste instrumenten de baten van groen in kaart te brengen en advies te geven met het onderscheid op hoofdzaken en details. Aantrekkelijke digitale presentatie helpt in de communicatie naar bijvoorbeeld burger of inwoner. Gedeelde argumenten en oog voor ieders belang schept een hoge consensus, en een grotere slagingskans op duurzame verandering en verbetering.

Samen

Een nobel streven, een grote verantwoordelijkheid en een kans om een concrete stap te maken ten behoeve van klimaatverandering. Simpelweg door gebruik te maken van wat de natuur te bieden heeft. Groenbeleid biedt de kapstok, waaraan door gedegen onderzoek alles op de juiste plek kan hangen.

Eetkamerstoelen: kies voor comfort maar hou het ook praktisch

Eetstoelen zijn meer dan enkel maar een voorwerp om op te zitten. Ze bieden comfort tijdens het eten en zijn een meubelstuk waar je alle dagen mee te maken krijgt. Daarom is het ook belangrijk om de juiste stoelen voor jou en je gezin te kiezen. Niet elke stoel past bij elke woning of zijn inwoners. Lees hieronder waar je zoals moet op letten als je toe bent aan nieuwe eetkamerstoelen.

Waar ga je op letten bij het kiezen van eetstoelen?

  • Kies je voor leren eetkamerstoelen met of zonder armleuningen? Stoelen met armleuningen zijn een stuk comfortabeler. Dit type stoelen vind je onder meer bij LifeStyleFurn, Kave Home en Eleonora. Anderzijds nemen ze ook meer ruimte in omdat je ze niet volledig onder je tafel kunt schuiven.
  • Wil je stoelen op wieltjes of niet? Vooral bij zwaardere stoelen zijn wieltjes écht wel praktisch. Ook senioren of gezinnen met jonge kinderen kunnen het gemak van wieltjes wel appreciëren.
  • Kies je al je stoelen in dezelfde kleur of niet? Het is heel hip om diverse kleuren stoelen met elkaar te combineren. Als jij dit inderdaad wil, let er dan op dat jouw gekozen stoel ook in verschillende kleuren bestaat. Kave Home, ZILT, Tower Living en ook andere merken bieden deze mogelijkheid.

 

Stoelen, tafels, meubelen, verlichting: één geheel

Bij de keuze van je eetkamerstoelen hou je uiteraard rekening met de stijl van je woning of de meubelen die je al hebt. Ga je voor minimalistisch, vintage, industrieel, landelijk of ultra modern? Elk label heeft zo zijn strekking. Het label Eleonora gaat bijvoorbeeld richting industriële stijl. Kave Home heeft wat fijnere modellen, soms retro aandoend. By-Boo heeft een aantal herkenbare en beroemde modellen in zijn gamma, en LABEL51 gaat graag om met ingestikte rugleuning en zitting.

Maar staar je hier niet op blind, de meeste merken hebben voor elk wat wils. Ben je nog volop aan het inrichten? Haal dan nog wat andere mooie spullen in huis die bij je eetkamerstoelen passen. Heb je stoelen met een metalen onderstel? Denk dan bijvoorbeeld aan een spiegel met een metalen lijst. Kies je voor stoelen met een stoffen zitting? Laat deze dan aansluiten met het type overgordijnen of kies er een bijpassend vloerkleed bij. Worden jouw eetstoelen onderdeel van een stijlvol geheel?

Met Viega verdwijnen alle aansluitingen in de muur

De aansluitingen onder de wastafel altijd al een lelijk gezicht gevonden? Met de inbouwaansluitdoos worden de Viega leidingen voor aan- en afvoer en sifon netjes en visueel onder de wastafel weggewerkt. Een visueel aantrekkelijke oplossing die alle aansluitingen van aan- en afvoerleidingen doet verdwijnen. Dankzij de Viega inbouwaansluitdoos ziet de muur onder de wastafel er nu altijd netjes en afgewerkt uit. De installatie voorzieningen onder een wastafel, zoals de afvoerbuis met sifon en de stopkranen met Viega Pexfit leidingen en koppelingen van de watertoevoer, zien er meestal visueel onaantrekkelijk uit. Viega heeft dit opgelost door een in de muur ingebouwde installatiedoos te ontwikkelen die voor visuele orde en netheid zorgt. Alle afvoer installatie aansluitingen verdwijnen met deze aansluitkast volledig in de muur, maar door een verchroomde afdekking zijn ze in voorkomend geval nog steeds gemakkelijk bereikbaar.

Viega Pexfit koppelingen en afvoerbuis verbergen

De universele-inbouwdoos van Viega is een compacte kunststof behuizing waarin de standaard afvoerbuis in de maten 40mm en 50mm aangesloten kunnen worden.  De set voor onder de wastafel wordt geleverd inclusief de chromen afvoerbuis, de twee benodigde stopkranen en het noodzakelijke materiaal voor het maken van de aansluitingen met de leidingen van de wastafelkraan. Geïntegreerd in een Steptec module of het overeenkomstige Eco Plus element kan de inbouwdoos rechtstreeks worden aangesloten op de toe- en afvoerleidingen. Aansluitend kunnen dan, na montage van de wastafel, eenvoudig de verbindingen met de inbouwdoos worden gemaakt vanaf de wastafelkraan en de afvoerwaste. Een verchroomd deksel, dat eenvoudig over de inbouwdoos kan worden geschoven, dekt het geheel netjes af en onttrekt de installatie aansluitingen aan het zicht.

Rolstoelvriendelijke wastafels

De Viega inbouw- aansluitdoos wordt geheel voor gemonteerd geleverd maar dat betekend geenszins dat de installateur gebonden is aan vaste aansluitingen. Ook tijdens de eerste montage van de doos zelf kunnen er nog aanpassingen in de maatvoering worden doorgevoerd. Bij het afmonteren is er dan nog steeds ruimte om de afvoer plus/min 20mm in hoogte aan te passen. Het finetunen van de hoogtemaat wordt hiermee tijdens het installeren een stuk makkelijker. Mocht u gebruik maken van een elektronische wastafelkraan met b.v. infrarood bediening dan kan de daarbij bijbehorende elektrakabel gescheiden worden doorgevoerd. De nieuwste Viega installatie toepassing is echter niet enkel fraai om te zien maar biedt rolstoelgebruikers ook een vrij toegankelijke wastafel. Door het naar achteren en in de muur installeren van het sifon is er nog nauwelijks een uitsteeksel onder de wastafel aanwezig waardoor er veel meer ruimte praktisch te gebruiken is. Geen belemmering dus meer voor een rolstoel waardoor deze verder onder de wastafel past. Voor meer informatie over passende rolstoelvriendelijke wastafelmodellen kunt u verder lezen op het Sani-bouw blog: http://www.sani-bouw.nl/nieuws/rolstoelvriendelijke-wastafels-en-sanitair-vb-o-novo-vita/

 

Wat je moet weten over laminaat en vloerverwarming

Als je een vloerverwarming wil combineren met een laminaat vloer kun je het beste een laminaat kopen die je kunt combineren met de verwarming via de vloer. Er zijn een aantal aandachtspunten waar je je het beste aan kunt houden. Je moet vooral rekening houden met de ondervloer, en dan vooral de warmteweerstand.

Als deze te hoog is wordt de vloer niet goed warm of te langzaam warm. Ook moet je rekening houden met het isolatiemateriaal, deze kan er namelijk voor zorgen dat de vloerverwarming niet helemaal goed werkt. Hiervoor heb je dus speciale isolatiemateriaal nodig.

Denk ook aan de werking van het hout. Niet elk merk is geschikt voor het gebruik van vloerverwarming. Hout kan namelijk uitzetten of krimpen wanneer de temperatuur hoger of lager wordt gezet.

Eigenschappen

De volgende drie eigenschappen zijn geschikt voor laminaat in combinatie met vloerverwarming: warmtegeleiding, geen radiotoren nodig en vloerverwarming als hoofdverwarming nodig. Het is vooral belangrijk dat laminaat de warmte niet tegenhoudt, hout is namelijk een materiaal wat erg goed isoleert. Hierdoor is normaal laminaat dikker dan laminaat wat gemaakt is voor vloerverwarming.

Verder is het belangrijk radiatoren te plaatsen zodat de ruimte goed opgewarmd kan worden. Je kunt ook kiezen voor speciaal laminaat waarbij er geen radiatoren nodig zijn omdat de vloer niet dun is. Hierdoor kun je er goed van genieten. Probeer verder te letten op het speciale logo link wanneer je laminaat online gaat bestellen; hier wordt mee aangegeven of de warmte kan opstijgen en niet door de vloerbedekking tegengehouden wordt.

Slaaptips: 6 stappen om beter te slapen

Je bent niet gedoemd om elke avond te woelen en draaien onder je donsdeken. Overweeg deze eenvoudige tips voor een betere nachtrust, van het instellen van een slaapplanning tot het opnemen van fysieke activiteit in je dagelijkse routine.

Denk aan alle factoren die een goede nachtrust kunnen beïnvloeden – van werkstress en gezinsverantwoordelijkheden tot onverwachte uitdagingen, zoals ziektes. Het is geen wonder dat een goede nachtrust soms ongrijpbaar is, hoe lekker jouw donzen dekbed ook ligt.
Hoewel je misschien niet in staat bent om de factoren die je slaap beïnvloeden te beheersen, kun je gewoonten aannemen die een betere slaap bevorderen. Begin met deze eenvoudige tips.

1. Hou je aan een slaapschema
Reserveer niet meer dan acht uur voor slaap. De aanbevolen hoeveelheid slaap voor een gezonde volwassene is minstens zeven uur. De meeste mensen hebben niet meer dan acht uur in bed nodig om dit doel te bereiken.
Ga naar bed en sta elke dag op hetzelfde tijdstip op. Probeer het verschil in je slaapplanning op doordeweekse avonden en in het weekend te beperken tot niet meer dan een uur. Door consequent te zijn, wordt de slaap-waakcyclus van je lichaam versterkt.
Als je niet binnen ongeveer 20 minuten in slaap valt, verlaat je je slaapkamer en doe je wat ontspannends. Lees of luister naar rustgevende muziek. Ga terug naar bed als je moe bent. Herhaal indien nodig.

2. Let op wat je eet en drinkt
Ga niet hongerig of volgepropt naar bed. Vermijd in het bijzonder zware of grote maaltijden binnen een paar uur voor het slapengaan. Je ongemak kan je misschien wel wakker houden. Nicotine, cafeïne en alcohol verdienen ook voorzichtigheid. De stimulerende effecten van nicotine en cafeïne duren uren en kunnen grote schade aanrichten aan de kwaliteit van de slaap. En hoewel alcohol je misschien slaperig kan maken, kan het de slaap later in de nacht verstoren.

3. Creëer een rustgevende omgeving
Creëer een kamer die ideaal is om in te slapen. Vaak betekent dit koel, donker en stil. Blootstelling aan licht maakt het misschien een grotere uitdaging om in slaap te vallen. Vermijd langdurig gebruik van lichtgevende schermen net voor het slapen gaan. Overweeg om donkere tinten, oordopjes, een ventilator of andere apparaten te gebruiken om een omgeving te creëren die past bij je behoeften.
Het ondernemen van kalmerende activiteiten voor het slapengaan, zoals een bad nemen of ontspanningstechnieken gebruiken, kan een betere slaap bevorderen.

4. Beperk dutjes overdag
Lange dutjes overdag kunnen de nachtelijke slaap verstoren. Als je ervoor kiest om een dutje te doen, beperk je jezelf tot maximaal 30 minuten en vermijd dit laat op de dag.
Als ke echter ‘s nachts werkt, moet je wellicht laat op de dag vóór het werk dutten om je slaaptekort te helpen goedmaken.

5. Neem fysieke activiteit op in je dagelijkse routine
Regelmatige lichaamsbeweging kan een betere slaap bevorderen. Vermijd echter veel activiteit te dicht bij bedtijd.
Elke dag tijd buiten doorbrengen kan ook nuttig zijn.

6. Beheer je zorgen
Probeer je zorgen of problemen op te lossen voor het slapen gaan. Noteer wat je bezig houdt en leg het dan opzij voor morgen.
Stressmanagement kan helpen. Begin met de basis, zoals geordend worden, prioriteiten stellen en taken delegeren. Meditatie kan ook de angst verlichten.

Weet wanneer je contact moet opnemen met je arts
Bijna iedereen heeft af en toe een slapeloze nacht – maar als je vaak moeite hebt met slapen, neem dan contact op met je arts. Het identificeren en behandelen van onderliggende oorzaken kan je helpen de betere slaap te krijgen die je verdient.

https://www.betternights.nl/

Kwaliteitstafel van eiken maakt het eten net even lekkerder

Eten is veel meer dan alleen maar het voeden van het lichaam. Eten is ook een sociale gelegenheid. Een moment om bij te praten met je gezin. Maar ook een gelegenheid om vrienden uit te nodigen.

Wanneer je mensen bij je thuis uitnodigt voor het eten, moet natuurlijk wel alles kloppen. Je wilt tenslotte een positieve indruk achterlaten. En dat betekent: een met zorg klaargemaakte maaltijd op een mooi gedekte tafel. Geen thuisbezorgde pizza, maar een uitgebalanceerd drie-gangen-menu. Een menu waarmee je zegt dat je gasten belangrijk voor je zijn.

Een dergelijk menu kun je natuurlijk moeilijk op een campingtafeltje serveren. De eettafel is de blikvanger van je eetkamer, de sfeermaker.  Eikenhout is een klassieker als het gaat om eettafels. Het hout heeft een hoge dichtheid, waardoor het relatief makkelijk te reinigen is. Ook is eikenhout erg slijtvast.

Natuurlijk eikenhout

Eikenhout is een natuurlijk materiaal. Vaak zie je dat in de eiken eettafel terug. Door de unieke nervenstructuur is geen eettafel hetzelfde. Hout geeft een prettige en warme sfeer in je woning. Je eiken tafel is met recht het pronkstuk van je eetkamer.

Dat betekent niet dat je hele interieur van hout moet zijn. In tegendeel. Hout laat zich prima combineren met andere materialen in alle kleuren, zoals hout en plastic. Eikenhout is een enorm veelzijdig materiaal. Dit zie je ook terug in de grote variatie in eetkamertafels die te koop zijn. Wij onderscheiden een drietal soorten eetkamertafels.

Eiken kloostertafel

De kloostertafel is de klassieker onder de eiken tafels. Een dik tafelblad op robuuste tafelpoten. Een tijdloze eetkamertafel die eigenlijk in elk interieur wel een passend plekje kan vinden.

Industriële tafel van eikenhout

De industriële tafel combineert een mooi afgewerkt eiken tafelblad met een onderstel van metaal. Klassiek en design lopen naadloos in elkaar over.

Boomstamtafel

De boomstamtafel is net even wat ruwer dan de andere twee tafels. Het tafelblad is als het ware een plak uit een boom. Daardoor krijg je de eigenheid van de boom in je eettafel. Een boomstamtafel is een elegante manier om je liefde voor het natuurlijke uit te drukken.

Zeg nou zelf, met zo’n tafel smaakt het eten toch een stuk beter?

https://www.tafels99.nl/

Page 1 of 2

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén