Categorie: Woning en Tuin Page 1 of 3

Eenvoudigweg uw eigen tiny house bouwen

De beperkte woonoppervlakte van tiny houses betekent dat het meubilair zo dicht mogelijk bij de individuele plattegrond moet worden aangepast om de kostbare ruimte effectief te kunnen gebruiken. Bedden en slaapkamers die speciaal zijn aangepast aan tiny houses zijn echter vrij duur. Doe-het-zelf-alternatieven ontlasten het budget… Dit past ook goed bij het gedachtegoed van de tiny house beweging.

Het bed en hun rol voor de mensen

Zeven tot acht uur – zo lang moet je elke nacht slapen, adviseren deskundigen. Geëxtrapoleerd naar de levensduur betekent dit dat we letterlijk een derde van ons leven lang slapen. Het bed speelt daarom een belangrijke rol in de genezingsfase. Het bepaalt immers hoe goed we ‘s nachts rusten. Een duur bedstee is niet absoluut noodzakelijk, maar een hoogwaardige matras wel. Wie aan de matras bespaart, bespaart dus duidelijk aan het verkeerde eind. Volgens de deskundigen hangt een goede bed af van drie dingen:

  • een stabiel bedstee
  • een solide lattenbodem
  • een hoogwaardige matras

 
Er is niet zo veel ruimte beschikbaar in tiny houses als in de slaapkamers van normale grote huizen. De beschikbare ruimte kan echter nog steeds zeer effectief worden gebruikt als u geen standaard bedstee koopt. Wat voor het bedframe geldt, geldt echter niet voor de matras: Eigenaars van een Tiny Houses of minihuisje mogen in geen geval een goede matras van de gespecialiseerde dealer missen, want het is – in combinatie met een laag achtergrondgeluid en een elektrosmog-arme omgeving – de basis voor een gezonde slaap.

 

Mogelijke materialen voor een zelfgemaakt bed

Welke materialen zijn geschikt voor een zelfgemaakt bed? Hout is bijzonder geschikt voor de bouw van doe-het-zelfbedden: Het is gemakkelijk om mee te werken, relatief goedkoop en beschikbaar in verschillende hardheden en looks. Maar er zijn ook andere materialen die interessant kunnen zijn – bijvoorbeeld metaal.
 
Wij zijn van mening dat metaalvrije bedden de voorkeur verdienen ten gunste van een rustige slaap, maar toch willen wij u niet de volgende inspiratie voor een ratzfatz zelfgemaakt bed van metalen buizen onthouden – lassen is niet nodig! En dit zou heel goed passen bij een industrieel interieur.

 

Het doe-het-zelfbed van metaal

Flexeren en lassen is nu niet voor iedereen een kopje thee, maar onze doe-het-zelf-tip vereist helemaal geen metaalwerk – alleen maar pluggen en schroeven. De oplossing wordt “hulpstukken van smeedbaar gietijzer” genoemd.
 
De mogelijkheden die het bouwen met (eventueel oude) waterleidingen biedt zijn bijna eindeloos. Op deze manier kunnen niet alleen eenpersoonsbedden maar ook stapelbedden worden geproduceerd, net zoals we hier aanraden om nuttige en opbergruimte in kleine slaapkamers te creëren. Uiteraard zijn buizen met buitendraad ook in verschillende lengtes verkrijgbaar. Als u echter volledig individuele buislengtes nodig hebt, zult u niet kunnen voorkomen dat u buigt en schroefdraad snijdt. Om te voorkomen dat de “bouwconstructie” te wankel wordt, kan men het bed aan de muur bevestigen of stabiliseren met dwarsbalken.

 

Hoogbed zelfassemblage

Een beslissende vraag bij de planning van het bed is natuurlijk ook de gewenste matrasmaat. Voor koppels heeft de maat 180 × 200 centimeter zijn waarde bewezen; iedereen slaapt op een breedte van 90 centimeter. Of het nu gaat om individuele matrassen of een doorlopende matras is een kwestie van smaak. Een centrale ligger voor stabilisatie is echter onontbeerlijk voor deze grootte.
 
Materiële lijst: Metalen buizen en houten latten. In het eenvoudig te gebruiken Blog vindt u de bouwhandleiding voor een bed van verwarmingsbuizen en houten lattenbodem. Hiervoor heb je nodig:

  • Metalen buizen in verschillende lengtes
  • Hulpstukken van smeedbaar gietijzer (ellebogen, T-stukken, muurplaten)
  • Rubber of vilt

 
De verschillende buizen worden met behulp van verbindingsstukken aan elkaar bevestigd. Een lattenbodem met een frame wordt in het metalen frame neergelaten – u kunt het indien nodig ook zelf bouwen. Om de vloer te beschermen, kan een antislip en/of zacht materiaal – rubber of vilt – onder de metalen poten worden bevestigd.
 

Spaartip: Gerecycleerde materialen

Noch de leidingen, noch de verbindingssystemen, noch het hout hoeven een gat in de kassa te scheuren: voor de bouw van doe-het-zelfbedden is het zinvol om gerecycled materiaal te gebruiken. Oude buizen kunnen worden verkregen bij schroothandelaren of handelaren die gespecialiseerd zijn in historische bouwmaterialen. Ook kunnen sloopbedrijven gecontacteerd worden om na te gaan of er plannen zijn om dergelijke materialen te ontmantelen. Het spreekt voor zich dat de buizen voor de bedconstructie schoon en roestvrij moeten zijn.

https://www.nieuwwestinthepicture.nl/efficient-verwarmen-van-een-tiny-house/

Efficiënt verwarmen van een tiny house

Of het nu gaat om een Tiny House met 15m² woonoppervlak of een iets ruimer eengezinswoning – voor elk klein huisje is er de juiste prestatie. De elektrische infraroodverwarmingen stralen tussen 400 Watt en 1200 Watt warmte uit bij het hoogste vermogen.

  

De duurzame minikachel voor in een tiny house

Iedereen kan de radiatoren zelf installeren met behulp van de meegeleverde beugels. Met een paar schroeven kan de Tiny House kachel stevig aan de muur of het plafond worden bevestigd. Het is binnen enkele minuten klaar voor gebruik en geeft uw kleine huisje een gezellige, schoorsteenachtige warmte. 

Voor de stroomvoorziening kan de elektrische infraroodverwarming via de netstekker volledig eenvoudig worden aangesloten op een gewoon stopcontact of bovendien stevig op het elektriciteitsnet. Er zijn geen verdere verwarmingsleidingen of aansluitingen nodig. 

De apparaten maken ook duurzame verwarming in elk tiny house mogelijk, of het nu gaat om groene stroom van een milieuvriendelijke energieleverancier of in combinatie met uw eigen fotovoltaïsche installatie. Vaak zijn het de kosten van een tiny house die mensen weerhouden om te investeren in een duurzame verwarming in een tiny house.

De werking van een elektrische verwarming met schone elektriciteit genereert slechts 40g CO2 per kWh warmte en dus 85% minder uitstoot dan een conventionele gaskachel of olie-radiator. 

Vooral in combinatie met zelf opgewekte zonne-energie maken infraroodverwarmingen een flexibele en ondersteunende warmtetoevoer mogelijk. Omdat de onafhankelijkheid van elke elektriciteitsleverancier en vaste infrastructuur u vrijheid geeft in uw keuze van locatie. U blijft mobiel met uw Tiny House en wordt begeleid door de aangename warmte van de kachels bij elke verandering van locatie.

 

Maximale tiny house energie-efficiëntie en intelligente temperatuurregeling

In tegenstelling tot convectieverwarmingen bieden infraroodverwarmingen in kleine huizen geen comfortabele temperatuur door de lucht in de kamer te verwarmen. In plaats daarvan verwarmt hun natuurlijke, zon-achtige straling de mensen in de kamer direct. Op deze manier kan lange, energie-intensieve voorverwarming achterwege worden gelaten en kan elektriciteit worden bespaard.
 
Om tiny houses nog efficiënter te verwarmen, kunnen infraroodverwarmingen met behulp van digitale ruimtethermostaten worden aangestuurd. Deze maken een individuele programmering van de verwarmingsprocessen op basis van het tijdstip van de dag of de dag van de week mogelijk. 

De intelligente Tiny House verwarming verlaagt automatisch de temperatuur wanneer u niet thuis bent of ‘s nachts slaapt. Met zo’n programmeerbare thermostaat doet u niet alleen het milieu iets goeds, maar bespaart u volgens onafhankelijke Beratungsportal co2online.de zelfs ongeveer 10% aan verwarmingskosten.

Energiebesparende maatregelen leiden tot enorme kosten

Voor nieuwe gebouwen wordt steeds dikkere isolatie voorgeschreven. Sinds 1993 zijn 769,1 miljoen vierkante meter isolatieplaten op Nederlandse huizen gelijmd – een oppervlakte groter dan de stad Amsterdam.

Maar of de enorme kosten zich terugbetalen, is tot nu toe door geen enkele overheid onderzocht. De Prognos-studie is nu de eerste rekenmachine. En de resultaten zijn catastrofaal voor politici.

Volgens de studie zal tegen 2050 in totaal 838 miljard euro aan “huisvestingsinvesteringen” nodig zijn om de energiebesparingsdoelstellingen te bereiken. Dit kan echter “slechts een besparing van 370 miljard euro op de energiekosten opleveren”, aldus de onderzoekers van Prognos.

Huisisolatie die alle economische redenen te boven gaat

Het uiteindelijke resultaat voor de eigenaren zou dus een totaal verlies van 468 miljard euro zijn. “De studie toont aan dat de energiebesparende eisen boven alle economische redenen uitstijgen”, zegt Thomas Beyerle, hoofdonderzoeker bij IVG.

Toch besteedt de Bondsregering jaarlijks miljarden aan het gebruik van de KfW-promotiefondsen en leningen tegen lage rente voor de bevordering van de energiezuinige renovatie van bestaande en nieuwbouw van bijzonder energiezuinige woongebouwen. Alleen al dit jaar en alleen al volgend jaar is er 1,8 miljard euro voor dit doel uitgetrokken. “In feite is dit een verspilling van belastinggeld”, zegt Beyerle.

 

 

De beloofde energiebesparing komt niet uit…

De resultaten van het onderzoek bevestigen ook critici zoals de architect Konrad Fischer uit Hochstadt am Main. Zij waarschuwen al jaren dat de isolatie van gevels niet leidt tot de door de bouwsector en de overheid beloofde verlaging van de energiekosten voor verwarming. “Ik ken geen enkel warmte-isolatiesysteem waarvan de kosten zich in een handzaam tijdsbestek terugverdienen door energiebesparing”, zegt Fischer.

De studie toont ook aan dat investeringen om de energie-efficiëntie van woongebouwen te verhogen positieve economische effecten hebben. 200.000 à 300.000 tot 300.000 banen in de bouwsector en de geschoolde beroepen kunnen zo tegen 2050 worden veiliggesteld. “Grote investeringen in klimaatbescherming dragen bij aan groei en werkgelegenheid”, zegt Jörg Zeuner, hoofdeconoom van KfW.

Tiny houses van over de hele wereld

Het is lang geleden dat we een kijkje hebben genomen in Canada in onze serie “tiny houses from all the world”. Op dat moment introduceerden we de NOMAD micro thuis uit Brits-Columbia. Van de westkust tot de oostkust: Vandaag willen we u kennis laten maken met twee prachtige tiny houses op Kaap Bretonse eiland in Nova Scotia, die beide kunnen worden gehuurd voor een ontspannen vakantie weg van de drukte.

 


 
De locatie kan niet indrukwekkender zijn: De huisjes staan aan de kust, de ruige bergen in de rug, een kleine waterval aan het privéstrand nodigt u uit om na een bad in zee te douchen. In de zomer staan de huisjes op een weiland met boomgaarden, waar rust en ontspanning het belangrijkst zijn.

 

 

Tiny Heaven

De “Tiny Heaven” is al door Livabl als een van de 17 coolste Airbnb accommodaties in Canada op de Airbnb-lijst geplaatst. De feel good sfeer in dit huis wordt niet gecreëerd door materiële luxe, maar door minimalisme, door reductie tot het wezenlijke. Het huis biedt voldoende ruimte voor twee personen en een volledige uitrusting: een zithoek, een royale kitchenette met driepits gasfornuis en oven, tegenover de eethoek met twee barkrukken, een natte cel met composttoilet en douche – een gehalveerd wijnvat fungeert hier als douchebak -, boven de slaapzolder met tweepersoonsbed en brede ramen, die een fantastisch uitzicht mogelijk maken. De nabijgelegen bergbeek zorgt ervoor dat de watertoevoer en elektriciteit wordt opgewekt door PV-modules die naast het huisje zijn geplaatst.
 

Tiny Nest – ideaal om je lekker te nestelen

Het “Tiny Nest”, dat ook op de uitgestrekte boomgaardweide staat, biedt iets meer ruimte en kan zelfs door een klein gezin gebruikt worden. Huwelijksreizigers zijn hier ook welkome gasten. De keuken is royaal ingericht met fornuis en koelkast en biedt ook plaats aan een bartafel. De badkamer is in dit geval uitgerust met een composttoilet en een douche met een normale douchebak. Op de comfortabele bank of buiten op het terras kunt u de dagen in de natuur ontspannen laten eindigen.
 

Kopen in plaats van huren

Het huren van een tiny house is een mogelijkheid, het bezit van een tiny house is een andere mogelijkheid. Het “eigenaarsprogramma” van de verhuurder maakt het mogelijk om uw eigen Tiny House te kopen. In het geval van Tiny Houses op Kaap Bretonse eilanden ligt de aankoopprijs tussen de 35.000 en 45.000 euro en varieert afhankelijk van de locatie van het huis. Inbegrepen in dit pakket is een Tiny House, die individueel wordt vervaardigd volgens de ideeën van de respectieve klant met betrekking tot de grootte en de apparatuur en als gevolg van de ervaring van vele jaren met betrekking tot verhuurbaarheid en stabiliteit van de waarde. Daarnaast zal de aanbieder het onroerend goed en de infrastructuur ter beschikking stellen. Hij neemt de exploitatiekosten voor het huis, het onderhoud, de winterslaap en ook de huur over. In ruil daarvoor worden de huurinkomsten fifty-fifty verdeeld. Uw eigen Tiny House is dus niet alleen een mooie vakantiebestemming, maar kan ook zichzelf terugverdienen. Het programma voor de eigenaar loopt 5 jaar. Daarna kan in onderling overleg een verlenging worden overeengekomen of kan de woning worden verkocht.
 
Als u deze prachtige plek in het oosten van Canada wilt bezoeken, moet u een aantal formaliteiten vervullen: om Canada binnen te komen heeft u niet alleen een identiteitsbewijs en een geldig paspoort nodig, maar ook de zogenaamde ETA (Electronic Travel Authorization). Dit is een elektronische reistoestemming. Via online bureaus zoals eta canada kunt u alle belangrijke informatie over het binnenkomen van het land opvragen. De vergunning is vereist voor zowel zakenreizigers als toeristen van allerlei pluimage. Voor de ETA-aanvraag worden de gegevens van de identiteitskaart en het paspoort, het verblijf, de herkomst, de beroepsuitoefening, de ziekten, de strafbare feiten en de vraag of het land reeds is bezocht, in twijfel getrokken. Toestemming kan alleen worden verleend als alle gegevens zijn ingevoerd.

Waarom investeren in gevelreiniging?

Waarom moet de gevel van een gebouw worden schoongemaakt? Het belangrijkste is natuurlijk het uiterlijk van het gebouw. Een schoon gebouw ziet er immers beter uit dan een vuil gebouw. Een schoon gebouw biedt het publiek een meer gastvrije voorkant – en dus een aantrekkelijker vastgoedperspectief. Net zoals we de binnenkant van het gebouw er schoon geverfd uit willen laten zien en alles fijn opgeruimd hebben zodat het een nette, lege uitstraling heeft, ziet een gebouw er het beste uit als het vrij is van vuil, vervuiling en vlekken die op de gevel kunnen zijn ontstaan in de loop der tijd.

Natuurlijk hebben niet alle gevels van gebouwen evenveel zorg en aandacht nodig qua reiniging. De locatie, functie en het materiaal waarvan een gebouw is gemaakt spelen allemaal een rol bij het bepalen van de reinigingsinspanning die nodig is om het gewenste uiterlijk te bereiken.

Denk aan de functie van een bouw: Structuren waarin commerciële activiteiten zijn ondergebracht, zoals bedrijven, theaters of winkelpanden, vereisen vaak een hogere mate van reinheid dan gebouwen waarin minder publieke activiteiten zijn ondergebracht.

Bovendien kan het zijn dat, als en wanneer besloten wordt de gevel van een gebouw te reinigen, slechts een deel – bijvoorbeeld het deel dat vanaf de stoep zichtbaar is – wordt gereinigd. Bij bijvoorbeeld zeer hoge flats zou dit een optie zijn. Maar waar en wat voor gevelreiniging je ook nodig hebt, je wil natuurlijk wel graag weten wat de gevelreiniging kosten zijn. Via de website van Onafhankelijke Offertes kun je vrijblijvend offertes opvragen van meerdere bedrijven en er zo achter komen wat het gaat kosten en welke bedrijven je in zou kunnen huren.

https://onafhankelijkeoffertes.nl/gevelreiniging/

Meest Voorkomende Soorten Ongedierte in Huis

We hebben niet altijd door hoeveel diersoorten er, zeer waarschijnlijk ongewenst, in ons huis leven. Natuurlijk komt iedereen weleens een spin tegen in huis, een mug of een vlieg. In veel huizen komen echter ook andere ongewenste diersoorten voor. Dit zijn veelal insecten, maar in sommige gevallen ook zoogdieren, zoals muizen.

Vliegende Insecten

De Vlieg staat op nummer één als meest voorkomende ongedierte in huis. Het is zelfs zo gewoon dat we er niet eens bij stilstaan dat we de vlieg bestrijden. Of het nou is door het plaatsen van horren of kleefslierten. De meeste mensen ervaren vliegen als vies en vervelend. Een concurrent van de vlieg is de spin. Hoewel dit diertje juist vliegen bestrijd, willen de meeste mensen liever een ander middel om vliegen te bestrijden. Een behoorlijk aantal mensen heeft last van spinnen angst. Ook de webben vinden we vaak niet fijn. Achtergelaten spinnenwebben vangen stof op. Een spin laten zitten hier en daar heeft echter aanzienlijke voordelen en zal het andere ongedierte beperken.

Kruipende Insecten

Ook de mug wordt uiteraard als zeer vervelend ervaren. Spinnen zijn erg goed in het weren van muggen. Waar ze wat minder goed in zijn is het weren van de nummer vier; pissebedden. Wanneer je last hebt van deze dieren in huis, kan dat erg vervelend zijn. Over het algemeen zal dit vooral voorkomen in vochtige ruimtes. Spinnen hebben moeite om door het harde schildje van de pissebedden heen te eten en bieden dus niet altijd een uitkomst tegen pissebedden. Het papiervisje of zilvervisje staat op nummer vijf een komt tevens veel voor in vochtige ruimtes. De oplossing voor het bestrijden van beide dieren ligt in het ontnemen van vocht. Dit kan bijvoorbeeld door het aanschaffen van vochtvreters. Ook kan je er voor zorgen dat bewaarde papieren goed worden opgeborgen in dozen.

Items die niet mogen ontbreken in jouw Scandinavisch interieur

Scandinavisch interieur, je hoort het steeds vaker voorbij komen. Maar wat is dat nou eigenlijk? Denk je bij Scandinavië je niet snel aan alleen maar dierenvellen en huiden en houten huizen? Dan zit je eigenlijk wel redelijk in de buurt van het Scandinavische interieur! Scandinavisch interieur staat er namelijk bekend om zijn lichte kleuren en tinten. In deze kleuren en tinten komt de natuur van Scandinavië naar voren. In de accessoires die je toevoegt bij het interieur, zoals kussens, kleedjes en kaarsen zie je de ruwheid van Scandinavië terug. De accessoires bestaan vaak uit iet wat donkere kleuren die het lichte juist doen oplichten. Zo staat je hele interieur weer in balans. Denk bijvoorbeeld aan een donker dierenhuidje op een iets lichtere tafel tegen een witte muur. Zo laat je al deze verschillen elementen spreken maar hebben ze toch een afzonderlijke functie.

Laat je interieur voor je spreken!

Scandinavisch interieur zie je steeds bij meer woningen terugkomen. Dat komt omdat het een eigentijdse stijl heeft en ook eigenlijk wel bij elk type woning past. Pastelkleuren, houttinten en feeling vanuit de natuur, dat is wat je ziet en wat je voelt bij een Scandinavisch interieur. Wanneer je een druk en hectisch leven leidt is dit type interieur uitermate geschikt voor je. In je eigen huis wil je graag tot rust komen en nieuwe ideeën op doen. Dat lukt je niet als je al een drukke baan hebt en ook nog eens een druk interieur. Wat absoluut niet mag ontbreken in een Scandinavisch interieur zijn de dierenkleedjes en dierenvellen. Deze komen in allerlei soorten en kleuren en maten voor dat er voor iedereen wel eentje is. De neppe zijn niet eens van echt te onderscheiden. Bekijk eens verschillende catalogi voor inspiratie en ideeën!

 

 

Met vliegenramen (horren) blijven insecten buiten

Wat is er lekkerder dan op mooie zomerse dagen de ramen van je huis wijd open te zetten zodat er frisse lucht naar binnen kan stromen. Die open ramen hebben wel een nadeel, want er komen ook allerlei insecten mee naar binnen. Dat kan heel vervelend zijn. Denk maar eens aan wespen en vliegen bij het voedsel in de keuken. Dat is niet erg hygiënisch. Muggen in de slaapkamer is ook niet fijn, want die kunnen je nachtrust flink verstoren. Met vliegenramen (horren) kun je die overlast voorkomen.

Overlast door insecten voorkomen

Vliegenramen (horren) zijn voorzien van gaas en worden in de raamopening geplaatst. Het gaas is zo fijnmazig dat de insecten er niet doorheen kunnen. Dat betekent dat de frisse lucht wel de woning in kan stromen, maar de insecten blijven buiten. Het gaas heeft ook vrijwel geen invloed op de hoeveelheid daglicht die binnen komt. Insecten kunnen door elk open raam naar binnen komen. Het beste resultaat bereik je als alle ramen die open kunnen in je huis worden voorzien van vliegenramen (horren).

Kies de juiste vliegenramen (horren)

Er zijn veel verschillende soorten horren verkrijgbaar. Voor elke type raam is er een oplossing beschikbaar. Welk type voor jouw woning geschikt is hangt af van een aantal factoren. Draaien de ramen naar binnen of naar buiten open? Wil je het raam ook gebruiken om het beddengoed te luchten? Wil je het gaas het hele jaar door laten hangen of moet het in de wintermaanden worden opgeborgen? Oplossingen zijn er legio en elke bouwmarkt kan je verder helpen, maar er zijn ook bedrijven die zich hebben gespecialiseerd in vliegenramen (horren).

https://www.vliegenraamshop.be

De weg naar een groene toekomst

Klimaatverandering is een niet weg te denken onderwerp in de huidige maatschappij. Landelijke en lokale politiek leggen een hoge prioriteit bij het zoeken naar middelen die invloed uit oefenen op deze veranderingen in het klimaat. Hopen op een goed resultaat is niet afdoende, je wilt weten wat werkt! Analyse en aanpak van het groenbeleid in de gemeente is een goede manier om een concrete bijdrage te leveren. Door thematisch beleid krijgt het handen en voeten en is meetbaar welke positieve veranderingen er behaald kunnen worden.

Waardevol groen

Goede instrumenten om te berekenen wat de waarde is van groen, zijn onmisbaar. Bomen en groen zijn aantrekkelijk voor bewoners en bezoekers, en dit is een waarde die niet altijd omgezet kan worden in verdiensten. Echter, deze bomen zijn naast mooi vooral ook functioneel. Met deze functie heb je een sterk middel in handen tot beïnvloeding. Wat kan een bomenbestand betekenen voor het opnemen van CO₂ uit de lucht? Hoe kan de luchtkwaliteit beïnvloed worden en in welke mate? En wat betekent dit in de praktijk voor beheer en onderhoudt?

Groen helpt

Een mooie gedachte, maar pas echt toepasbaar als door middel van analyse het nut in cijfers kan worden uitgedrukt. Daarmee wordt het tastbaar en planbaar. BTL Advies is in staat om met de juiste instrumenten de baten van groen in kaart te brengen en advies te geven met het onderscheid op hoofdzaken en details. Aantrekkelijke digitale presentatie helpt in de communicatie naar bijvoorbeeld burger of inwoner. Gedeelde argumenten en oog voor ieders belang schept een hoge consensus, en een grotere slagingskans op duurzame verandering en verbetering.

Samen

Een nobel streven, een grote verantwoordelijkheid en een kans om een concrete stap te maken ten behoeve van klimaatverandering. Simpelweg door gebruik te maken van wat de natuur te bieden heeft. Groenbeleid biedt de kapstok, waaraan door gedegen onderzoek alles op de juiste plek kan hangen.

Eetkamerstoelen: kies voor comfort maar hou het ook praktisch

Eetstoelen zijn meer dan enkel maar een voorwerp om op te zitten. Ze bieden comfort tijdens het eten en zijn een meubelstuk waar je alle dagen mee te maken krijgt. Daarom is het ook belangrijk om de juiste stoelen voor jou en je gezin te kiezen. Niet elke stoel past bij elke woning of zijn inwoners. Lees hieronder waar je zoals moet op letten als je toe bent aan nieuwe eetkamerstoelen.

Waar ga je op letten bij het kiezen van eetstoelen?

  • Kies je voor leren eetkamerstoelen met of zonder armleuningen? Stoelen met armleuningen zijn een stuk comfortabeler. Dit type stoelen vind je onder meer bij LifeStyleFurn, Kave Home en Eleonora. Anderzijds nemen ze ook meer ruimte in omdat je ze niet volledig onder je tafel kunt schuiven.
  • Wil je stoelen op wieltjes of niet? Vooral bij zwaardere stoelen zijn wieltjes écht wel praktisch. Ook senioren of gezinnen met jonge kinderen kunnen het gemak van wieltjes wel appreciëren.
  • Kies je al je stoelen in dezelfde kleur of niet? Het is heel hip om diverse kleuren stoelen met elkaar te combineren. Als jij dit inderdaad wil, let er dan op dat jouw gekozen stoel ook in verschillende kleuren bestaat. Kave Home, ZILT, Tower Living en ook andere merken bieden deze mogelijkheid.

 

Stoelen, tafels, meubelen, verlichting: één geheel

Bij de keuze van je eetkamerstoelen hou je uiteraard rekening met de stijl van je woning of de meubelen die je al hebt. Ga je voor minimalistisch, vintage, industrieel, landelijk of ultra modern? Elk label heeft zo zijn strekking. Het label Eleonora gaat bijvoorbeeld richting industriële stijl. Kave Home heeft wat fijnere modellen, soms retro aandoend. By-Boo heeft een aantal herkenbare en beroemde modellen in zijn gamma, en LABEL51 gaat graag om met ingestikte rugleuning en zitting.

Maar staar je hier niet op blind, de meeste merken hebben voor elk wat wils. Ben je nog volop aan het inrichten? Haal dan nog wat andere mooie spullen in huis die bij je eetkamerstoelen passen. Heb je stoelen met een metalen onderstel? Denk dan bijvoorbeeld aan een spiegel met een metalen lijst. Kies je voor stoelen met een stoffen zitting? Laat deze dan aansluiten met het type overgordijnen of kies er een bijpassend vloerkleed bij. Worden jouw eetstoelen onderdeel van een stijlvol geheel?

Page 1 of 3

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén