Nieuw West in the Picture
ZZP

Ritregistratie voor MKB, ZZP en Grootzakelijk

Het bijhouden van een ritregistratie heeft altijd voordelen. Of u nu MKB’er, ZZP’er of Grootzakelijk bedrijf bent en een lease-, privéauto of wagenpark beheert, het registreren van uw ritten bespaart een hoop geld.

 

Kilometervergoeding

Als ZZP’er zijnde wilt u de privéauto misschien gebruiken voor zakelijke ritten. Hiervoor mag u voor iedere zakelijk gereden kilometer 19 eurocent als kilometervergoeding declareren. En dat houdt u dus bij in een sluitende ritregistratie.

 

MKB en Grootzakelijk

Als Midden- en Kleinbedrijf of Grootzakelijke heeft u wellicht de beschikking tot een eigen wagenpark. Hierin heeft iedere bestuurder de keuze om te kiezen voor het betalen van bijtelling of het bijhouden van ritregistratie. Wilt u de bijtelling ontwijken, dan mag er maximaal 500 km met de auto van de zaak privé gereden worden en dient dit aangetoond te worden met een sluitende ritregistratie. Dit kan heel eenvoudig met een ritregistratiesysteem met bijbehorende rittenregistratie app.

Rittenregistratie app

De ritregistratie bijhouden kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld ouderwets met pen en papier, maar dat gaat veel tijd kosten. Een eenvoudigere manier is om gebruik te maken van een rittenregistratie app. Er zijn verschillende apps, waarbij het belangrijkste verschil is dat er bij sommige rittenregistratie apps bij iedere rit handmatig via de app een rit gestart moet worden. En bij aankomst geeft u aan dat u bent gearriveerd op de plaats van bestemming. Geavanceerdere rittenregistratie apps staan in koppeling met een ritregistratiesysteem dat in de auto is gemonteerd. Het ritregistratiesysteem houdt automatisch alle ritten bij en vermeldt het vertrek- en aankomstadres, hoeveel kilometer het was en maakt onderscheid in zakelijke en privéritten. Via de gratis rittenregistratie app bekijkt, beheert en downloadt u eenvoudig rapporten met de ritregistratie in PDF, Excel of een Fiscaal rapport. Dit laatste is een bestand dat voldoet aan alle eisen van de Belastingdienst en kunt u overhandigen op het moment dat zij erom vragen.

https://www.trackjackeurope.com/rittenregistratie/