Nieuw West in the Picture
Image default
Aanbiedingen

Bouwlampen gebruik je niet alleen maar voor de bouw!

Wanneer je het woord bouwlampen hoort, dan ga je er natuurlijk al snel van uit dat deze ook alleen maar gebruikt worden voor de bouw. Natuurlijk geen gekke redenatie, maar niet helemaal waar. Want je kunt bouwlampen namelijk ook voor hele andere doeleinden gebruiken. Benieuwd waarvoor je een bouwlamp nog meer kan gebruiken? Lees dan snel verder!

 

1. Evenementen verlichting

LED Bouwlampen hebben een enorm bereik. Daarom zijn ze ook zo populair op de bouw. Maar wist je dat bouwlampen ook gebruikt worden voor het verlichten van tijdelijke evenementen? Denk hierbij aan bijvoorbeeld concerten, sportevenementen en theatervoorstellingen. Omdat een bouwlamp zo’n groot bereik heeft, kan het heel goed mensen in de spotlight zetten.

 

2. Verlichting voor parkeerplaatsen

Bouwlampen worden soms ook gebruikt voor het verlichten van parkeerplaatsen bij bijvoorbeeld kantoren, ziekenhuizen of winkelcentra. Vaak is dit een noodoplossing wanneer er een straatlantaarn kapot is. Een bouwlamp geeft namelijk ongeveer net zoveel licht als een straatlantaarn en zelfs nog meer.

 

3. Verlichting voor veiligheidszones

Wanneer het belangrijk is dat in een bepaald gebied de veiligheid wordt gewaarborgd, kunnen hiervoor ook bouwlampen ingezet worden. Denk bijvoorbeeld aan een zone met gevaarlijke machines, zodat werknemers de risico’s kunnen zien en voorkomen. Dit is ook de belangrijkste reden waarom bouwlampen worden ingezet op de bouw. Zo kun je goed zien wat je aan het doen bent.  

 

4. Landbouw verlichting

Bouwlampen kunnen daarnaast ook worden gebruikt voor het verlichten van landbouwgebieden. Er zijn bijvoorbeeld planten die continu verlichting nodig hebben om te kunnen groeien. Bouwlampen kunnen dan helpen om de groei hiervan te stimuleren, zelfs wanneer er helemaal geen daglicht aan te pas komt. Ook wordt het gebruikt als mensen ’s nachts het land op moeten om te poten.  

 

5. Verlichting voor film- en fotoproducties

Ook kunnen bouwlampen worden gebruikt voor het verlichten van film- en fotoproducties. Denk bijvoorbeeld aan een scène in een donkere ruimte waarvan er zich al weinig tot geen daglicht komt. Om er dan toch voor te zorgen dat degene die in een film speelt of op een foto moet zichtbaar zijn, worden er dus bouwlampen ingezet om toch nog licht te kunnen creëren.