Nieuw West in the Picture
Image default
Aanbiedingen

De beste manieren om kinderkleding te organiseren en op te bergen

Kinderkleding is zo schattig en mooi! Toch kan het al snel een grote chaos worden als je niet weet hoe je ze netjes georganiseerd en opgeruimd kan houden. Als ouder of verzorger is het belangrijk om efficiënt om te gaan met de opslag- en organisatie opties die je hebt. Hier zijn de beste manieren om kinderkleding te organiseren en op te bergen, zodat je kunt genieten van een georganiseerde en overzichtelijke kast.

 

1. Ten eerste is het belangrijk om te sorteren op seizoen. Berg de kleding op in verschillende vakken per seizoen (zomer, winter, lente en herfst). Op deze manier kun je de kleding die ze op dit moment niet dragen opbergen en hou je de kast overzichtelijk en netjes.

 

2. Een andere geweldige manier om de kleding te sorteren is door maten te gebruiken. Als de maat van het kledingstuk kleiner is dan de huidige maat van je kind, berg deze kleding dan op in een doos of mand. Label de doos of mand voor gemakkelijker en sneller herkenning. Dit bespaart niet alleen ruimte, maar het maakt het ook gemakkelijker om de juiste maat te vinden wanneer het nodig is.

 

3. Een mandje of lade is een geweldige manier om sokken, ondergoed en accessoires op te bergen. Op deze manier verlies je geen sok meer en hoef je niet elke keer door een heel kledingrek te zoeken naar bijvoorbeeld een haarband of sjaal. Het is extra handig als je een lade of mandje bij het aankleedkussen houdt, zo heb je alles wat je nodig hebt binnen handbereik.

 

4. Maak gebruik van kledinghangers! Hang de kledingstukken zoals, blouses en longsleeves, netjes op aan een hanger en vermijd hiermee kreukels. Je kunt gebruik maken van kleerhangerclips en clips om sets bij elkaar te houden. Dit bespaart tijd en moeite wanneer je ‘s ochtends de kinderen aankleedt.

 

5. Zorg ervoor dat de kledingkast op de juiste hoogte hangt. Hang de kledingkast bijvoorbeeld wat lager zodat kinderen hun eigen kleding kunnen kiezen. Dit geeft ze de kans om zelf verantwoordelijkheid te nemen voor hun kleding en stimuleert de onafhankelijkheid. Zo bespaar je als ouder of verzorger tijd, omdat je niet elke keer hun kleding hoeft uit te zoeken.