Nieuw West in the Picture
Image default
Aanbiedingen

De meest voorkomende ziektes bij honden

De meest voorkomende ziektes bij honden

Net als mensen kunnen honden ziek worden. Het is echter moeilijker op te merken bij een hond, omdat hij je niet kan vertellen dat er iets mis is. Daarom is het erg belangrijk om aandacht te besteden aan het gedrag van jouw hond. Ziet de ontlasting er nog hetzelfde uit? En eet de hond zijn bakje leeg? Twijfel je over het gedrag van je hond, lees dan snel verder! In deze blog lees je over de meest voorkomende klachten en ziektes bij honden. 

Het parvo virus

Parvo verspreidt zich bij honden zeer snel via uitwerpselen en/of braaksel. Over het algemeen komt de ziekte van Parvo vaker voor bij jonge honden, maar oudere honden kunnen het ook krijgen. Wanneer je hond besmet is met dit virus zul je merken dat hij zijn eten niet meer goed op eet. Daarnaast zal uw hond overgeven en een waterige en bloederige diarree hebben. Al deze factoren kunnen leiden tot uitdroging en hoge koorts bij uw hond. 

De meest bekende ziekte

Heeft uw hond plotseling last van watervrees, hallucinaties en spierverlamming? Dan is het belangrijk om direct naar de dierenarts te gaan. De kans is dan groot dat uw hond hondsdolheid heeft. Deze infectie is een van de meest voorkomende infecties bij honden. Het tast het centrale zenuwstelsel aan en is zeer besmettelijk. Deze ziekte kan niet alleen van hond op hond worden overgedragen, maar kan ook van hond op mens worden overgedragen. Bij mensen begint de ziekte meestal met koude rillingen, koorts, braken en hoofdpijn. Deze klachten ontwikkelen zich na verloop van tijd tot spierkrampen, verlammingen en problemen met slikken en ademen.

Likken aan anus

Als uw hond likt continu aan anus, kunnen zijn anaalklieren verstopt zitten. De anaalklieren worden meestal geleegd door passerende ontlasting, maar als uw hond last heeft van zachtere ontlasting, kunnen de klieren niet goed worden geleegd en raken ze dus verstopt. Ook kunt u verstopte anaalklieren bij uw hond herkennen wanneer uw hond sleet of wanneer ze moeite hebben met het doen van hun behoefte.