Nieuw West in the Picture
Image default
Aanbiedingen

Maak jouw hottub klaar voor de winter

Het is een koude avond in de winter. Om je heen zie je de sneeuw en zit je te rillen in de kou. Op dat moment is het toch heerlijk om een hottub in jouw achtertuin te hebben staan? In de winter is het vaak koud buiten, de hottub heeft in deze tijden meer tijd nodig om op te warmen. Lees snel verder om te ontdekken waar je aan moet denken wanneer je gebruik wilt maken van de hottub in de winter. 

 

Hottub voorbereiden op de kou

Tijdens de winter bevriest het water al snel als het koud is, daarom is het belangrijk om het water weg te laten lopen. Let hierbij goed op dat er geen water achterblijft in verschillende slangen of aansluitingen. Heeft jouw hottub ook een lucht- of hydromassagesysteem? Laat de blazer dan 5 seconde aan staan. Het proces hiervan doe je vervolgens nog drie keer. Denk hierbij ook aan de kachel. Ook hieruit moet je het water laten lopen. Wanneer je dit niet doet en het gaat vriezen, dan beschadigd het metaal. 

 

Vriespunt 

Het vriespunt bij water ligt op 0 graden Celsius. Het vloeibare water gaat dan over in een vaste fase. Het water in de hottub zal ook gaan bevriezen als de temperatuur onder het vriespunt ligt. Je wilt voorkomen dat het water gaat bevriezen. Bevroren water kan schade aanrichten, aangezien het uitzet. Het is verstandig om het water weg te pompen als je geen gebruik gaat maken van de hottub. In de winter kan je wel gebruik maken van de hottub, maar het water moet dan dus verwarmd blijven. Wanneer je hem niet meer gebruikt moet wederom het water worden weggespoeld om schade te voorkomen. 

 

Warm water 

In de koude wintermaanden duurt het langer voordat het water van de hottub de gewenste warmte heeft bereikt. Dit komt onder andere door de temperatuur van het water en de omgeving. Om het opwarm proces te versnellen is het een optie om de hottub af te dekken. Op deze manier laat je geen warmte vrij en zal de hottub sneller op temperatuur zijn. 

 

Meer informatie 

Overweeg jij om een hottub te kopen of heb je er al eentje aangeschaft? Dan weet je nu waar je rekening mee moet houden in de wintermaanden. Voor vragen of meer informatie kan je contact opnemen met de klantenservice van Welvaere.    

https://welvaere.nl/