Nieuw West in the Picture
Image default
Aanbiedingen

De perfecte raambekleding voor in je keuken

Een perfecte plaats om een dubbel raam te hebben is boven het aanrecht.  Dit zorgt voor een flinke hoeveelheid natuurlijk zonlicht binnen in de keuken en geeft tegelijk toegang tot uitzicht naar buiten terwijl je bij het aanrecht staat. Als het om naar buiten kijken gaat, kan een dubbel raam boven het aanrecht uiterst nuttig zijn als kinderen buiten spelen en jij het eten kookt of de afwas doet terwijl je de kinderen in de gaten houdt. Hoewel deze ramen overvloedig natuurlijk zonlicht in de ruimte brengen, is het een uitdaging om zowel functionele als stijlvolle keukenraambekleding boven het aanrecht te vinden.

Met welke factoren moet je rekening houden bij het bekleden van een raam in je keuken

In een ruimte waar je bezig bent zoals een keuken biedt raambekleding een van de vele elementen van decoratie en zachtheid te midden van harde oppervlakken en gebruiksvoorwerpen. Rolgordijnen en gordijnen zijn in staat een textuur, patroon, en een knal van kleur toe te voegen die de ruimte anders mist, terwijl ze de privacy verbeteren en het natuurlijke zonlicht regelen. Omdat je je keuken dagelijks gebruikt, is het belangrijk om raambekleding te kiezen die past bij je stijl en je eisen. Bij het aankleden van een raam boven het aanrecht is het noodzakelijk rekening te houden met de volgende factoren die je kookruimte een aangepaste en gepolijste look bieden.

Ter Decoratie: Raambekleding is een aanwinst voor de keuken. Kleurrijke gordijnen gedrapeerd over een dubbel raam maken een fleurig statement. Terwijl rolgordijnen en vouwgordijnen textuur en patroon vertonen als ze gesloten zijn. Voor een maximaal decoratief effect kies je stoffen met opvallende motieven en kleuren, en ga je voor kwastjes, versiersels, opvallende banden, of franje om je keuken raambekleding helemaal af te maken.

Extra privacy: Keuken raambekleding lijkt misschien niet belangrijk, tenzij je beseft dat de voorbijgangers recht in je ontbijthoek kunnen kijken. Voor consequente privacy-eisen kies je voor afschermende stoffen die je naar buiten laten kijken en wat zonlicht binnenlaten terwijl ze de inkijk naar binnen blokkeren. Overweeg rolgordijnen en plisségordijnen van geweven of lichtdoorlatende stofsoorten te proberen.

Lichtdoorlatendheid: Schadelijke UV stralen kunnen destructief zijn voor ons en ook voor ons huis. Direct zonlicht kan de temperatuur binnen verhogen, de afwerking van kasten dof maken, houten vloeren verbleken, stoffen uitwassen en leer uitdrogen. Om je keuken te beveiligen tegen overvloedig lichtinval, zoek je raambekleding die de lichtinval vermindert. Voor absolute lichtbeheersing kies je voor gordijnen of verduisteringsgordijnen die gevoerd zijn met een licht-blokkerende voering. Als ze neergelaten zijn, kunnen de lamellen, evenals jaloezieën, ook het zonlicht tegenhouden 

Gemak van schoonmaken: Keuken raambekleding moet altijd schoongehouden worden. Alles in de buurt van een gootsteen of fornuis absorbeert geuren en spatten van afwaswater, bakolie, voedsel, enzovoort. De stof van de raambekleding maakt het verschil in het gemak waarmee je de raambekleding in je keuken kunt onderhouden. De meeste gordijnen en stoffen raambekleding kunnen bijvoorbeeld geperst en opnieuw opgehangen worden. Jaloezieën, rolluiken, lamellen en zonneschermen kunnen met een vochtige doek afgenomen worden. Als het echter om houten jaloezieën gaat, wordt het vervelender. Plissé gordijnen moeten gestofzuigd worden om ze stofvrij te maken, maar kunnen door opspattende vloeistoffen bevlekt worden. Monteer ze daarom op plaatsen ver weg van mogelijke viezigheden, zoals in een ontbijthoek.

https://www.raamdecoratie.com