Nieuw West in the Picture
Image default
Aanbiedingen

Noodzakelijke hulpmiddelen die je mee moet nemen als je gaat backpacken

Backpacken is de laatste jaren steeds populairder geworden. Het is een uitstekende manier om de natuur te verkennen en er even tussenuit te gaan. Maar om je reis tot een succes te maken, moet je de juiste spullen meenemen voor het terrein en het klimaat waar je komt. Hieronder staan enkele van de belangrijkste voorwerpen die je mee moet nemen als je gaat backpacken.

1. Eerste hulp kit

Een eerste hulp kit is een must voor elk backpack avontuur. Zorg dat de kit goed gevuld is met pleisters, antiseptische doekjes, pincetten en alles wat je verder nodig hebt om kleine verwondingen of ziekten te verzorgen. Bij careplus shop kun je een EHBO kit aanschaffen.

2. Navigatiemiddelen

Kaarten en een kompas zijn onmisbaar voor backpacken in onbekende gebieden. Zorg ervoor dat je weet hoe je beide hulpmiddelen moet gebruiken voordat je op reis gaat. Een GPS-apparaat kan ook handig zijn om snel en nauwkeurig je locatie te vinden.

3. Waterfilter

Een waterfilter is een must voor backpacken in gebieden waar je niet zeker bent van de bron van je drinkwater. Een goede filter verwijdert bacteriën en andere ziekteverwekkers, zodat het water veilig is om te drinken. Er zijn verschillende soorten waterfilters verkrijgbaar, dus zorg ervoor dat je onderzoek doet naar de beste voor jouw behoeften.

4. Rugzak gereedschap

Een rugzak gereedschap kit is een nodig hulpmiddel voor elke trektocht. Het moet een mes, een schaar, een tang en ander gereedschap bevatten dat je nodig kunt hebben om je uitrusting onderweg te repareren of aan te passen.

5. Vuurstarter

Een vuurstarter is een belangrijk hulpmiddel voor backpacken bij koud weer of in gebieden met beperkte toegang tot hout. Een vuurstarter van goede kwaliteit moet in staat zijn om met een klap een vuur te starten, zelfs in vochtige omstandigheden.

6. Zonbescherming

Backpacken in de zon vereist speciale zorg om je te beschermen tegen Uv-stralen en zonnebrand. Neem zonnebrandcrème, een hoed, een zonnebril en shirts met lange mouwen mee om je huid te beschermen. 

7. Tekentang

Teken zijn een potentieel gevaar bij het backpacken in beboste gebieden. Neem een tekentang of pincet mee om teken snel en veilig van je huid te verwijderen.

 

https://www.careplus-shop.nl/