Nieuw West in the Picture
Image default
Aanbiedingen

Schoenen schoon lopen of schoon schrapen?

De titel doet vermoeden dat je moet kiezen. Dat is natuurlijk ook zo, want de keuze voor een nieuwe deurmat is aan jou. Maar als het gaat om de functie van de mat, dan maakt het eigenlijk niet uit welke je kiest. Zowel op een schoonloopmat als op een kokosmat schraap je je schoenen schoon.

Schoonloopmat
De naam van deze mat zegt het al. Als je erover loopt zijn je schoenen schoon. Nou ja, het is beter dat je ze ook nog even veegt. Want als je er alleen overheen loopt, laat je echt nog wel wat sporen na. Vooral als je grond of zand aan je schoenen hebt. Een schoonloopmat is ideaal als entree voor uw woning.

Een beetje stug
De vezels van een schoonloopmat zijn behoorlijk stug. En dat is goed nieuws voor je vloer. Want als je je voeten op deze mat goed veegt, schraap je het vuil van je schoenen af. Je kunt dan met een gerust hart doorlopen zonder je schoenen uit te doen.

Kokosmat
Wie kent de kokosmat niet? Een stoere en degelijke mat, met stugge haren die afkomstig zijn van de buitenkant van kokosnoten. Na het schoonmaken van de noten en een verwerkingsproces blijven er kokosvezels over die geweven worden. Omdat de haren zo stug zijn, heeft de kokosmat dezelfde schraapfunctie als de schoonloopmat. Gewoon goed vegen en grond en zand blijven in de mat achter, in plaats van aan je schoenen en daarna op je vloer.

Smaken verschillen
Schoonloopmatten en kokosmatten hebben dus dezelfde functie. Het is daarom vooral een kwestie van smaak, welke mat je kiest. Bij een kokosmat denk je misschien gelijk aan die bruinachtige kleur. Dat is inderdaad de bekendste en meest natuurlijke kleur. Toch is dat niet meer de enige kleur waarin deze matten te koop zijn. Andere kleuren zijn er ook.

Voorkom uitglijders
Let ook goed op de rug van de mat. Je moet er toch niet aan denken dat je bij het binnenstappen met mat en al naar binnen glijdt? Je denkt er misschien niet direct bij na als je een mat zoekt, maar ook veiligheid is belangrijk. De meeste matten hebben daarom een afwerking met antislip.

Bepaal de juiste maat en bestel
Heb je besloten welke mat het wordt? Dan hoef je alleen nog te kijken welke maat je nodig hebt. Misschien moet de mat ergens tussen passen bijvoorbeeld. Meet daarom nauwkeurig. En past een standaardmaat niet? Geen nood, dan kun je zowel een schoonloopmat als een kokosmat op maat laten maken.

https://www.deurmatdirect.nl