Nieuw West in the Picture
Image default
Aanbiedingen

Tips voor het lassen van transportbanden

Het lassen van transportbanden is een speciaal karweitje en het is dan ook aan te raden om dit uit te laten voeren door experts. Bent u erg handig en wilt u toch zelf aan de slag gaan met deze klus, dan zijn er een aantal tips die u verder kunnen helpen. In deze blog leggen wij deze tips aan u voor. Zo heeft u binnen no time uw transportband gelast. 

 

  1. Gebruik geschikt apparatuur

Voor het lassen heeft u natuurlijk geschikt een lassysteem nodig. Elk lassysteem wordt geleverd met een handleiding die u precies vertelt hoe het apparaat werkt. Om ongelukken te voorkomen is het belangrijk dat u het lassysteem veilig en op de juiste manier gebruikt. Lees daarom goed de handleiding te lezen en het apparaat te controleren op alle onderdelen en eventuele beschadigingen. 

 

  1. Temperatuur en goede lijm

Om goed de transportband te kunnen lassen, is het belangrijk dat het lassysteem goed op temperatuur is. Wanneer u te werk gaat met een lasapparaat met een te lage temperatuur, dan zullen de uiteinden niet goed hechten. Ook is het cruciaal om de juiste lijm te gebruiken. Kijk daarbij ook even naar de vervaldatum van de lijm. De lijm brengt u alleen op het oppervlak dat gelast moet worden.

 

  1. Inspecteer de transportband

Voordat u aan de slag gaat moet u altijd al uw materialen waar u mee gaat werken inspecteren. Ditzelfde geldt voor de transportband. Controleer of alle onderdelen van de transportband schoon en compleet zijn. Check daarbij ook even de kalibratie van de pulleys, spindels, profielen, rollen en geleiderails. 

 

  1. De juiste bandenspanning

Zorg voor de juiste bandenspanning wanneer u de transportband spant. Een te lage bandenspanning leidt tot een mindere bandsturing en een verhoogde kans op het slippen van producten. Een te hoge spanning kan juist zorgen voor defecte lagers of spindels die buigen. Een perfecte spanning is dus gewenst voor een soepel lopend transport proces.

https://www.acb-transportbanden.nl/