Nieuw West in the Picture
Image default
Aanbiedingen

Verschillende vormen van lockpicking

Zoals ik al eerder vertelde is lockpicking een verwarrende term. Het is één specifieke methode om sloten te openen die zo populair is dat het de verzamelnaam is geworden voor alles wat te maken heeft met het kraken van fysieke beveiligingsystemen. Al deze methodes en technieken om sloten te openen zijn onder te verdelen in 2 categorieën. De non-destructieve openingsmethodes en de destructieve openingsmethodes.

 

http://www.youtube.com/watch?v=J0HcvcxykbM

 

Non-destructief

Bij de non-destructieve methodes is het de bedoeling de sloten niet te beschadigen zodat ze ook nog na gebruik nog steeds functioneel zijn. Deze lockpicking manieren zijn vaak het populairst bij lockpickers omdat er vaak meer kunde bij vereist is. Echter is er altijd een groot risico waardoor het slot alsnog beschadigt kan raken. Lockpick dus bij voorkeur nooit een slot dat nog in gebruik is.

 

Destructief

Bij destructieve methodes ligt de focus vaak op snelheid en praktische toepassing. Veel lockpickers zijn door hun liefde voor sloten ook slotenmaker van beroep. Deze technieken komen daarbij goed van pas omdat deze meer zekerheid bieden.

 

Basisprincipes van Autosloten Openen

Elk automodel heeft zijn eigen slotmechanisme, en de technologie heeft de complexiteit van deze sloten aanzienlijk verhoogd. We bespreken verschillende methoden om een autodeur te openen, waarbij we zowel traditionele als innovatieve technieken behandelen.

  1. Jiggle-techniek: Deze methode gebruikt een bump key of jiggler die speciaal is ontworpen voor autodeuren. Het vergt finesse om de jiggler correct te manoeuvreren binnen het slot, maar met geduld en oefening kan het slot succesvol worden geopend.

  2. Kapstokmethode: Een oude maar betrouwbare techniek waarbij een metalen kapstok wordt omgebogen om het sluitmechanisme te manipuleren. Deze methode vergt behendigheid en een zachte aanpak om schade aan de auto te voorkomen.

  3. Slim Jim: Deze techniek, vaak gezien in films, is effectief bij oudere autodeuren. Een Slim Jim is een dun stuk metaal dat tussen het raam en de deur wordt geschoven om het slot te ontgrendelen.

  4. Schroevendraaier en Staaf: Dit is een riskantere methode die schade aan de auto kan veroorzaken. Het vereist het voorzichtig openwrikken van de deur en het gebruiken van een staaf om het slot te ontgrendelen.

  5. Wigtechniek: Een minder invasieve methode die gebruikmaakt van een opblaasbare wig om een kleine opening te creëren, waarna een staaf of ander gereedschap wordt ingebracht om het slot te ontgrendelen.

Ethiek en Verantwoordelijkheid in Lockpicking

Terwijl het boeiend en handig kan zijn om je eigen autoslot te openen, is het essentieel om ethisch te handelen. Het openen van sloten zonder toestemming is illegaal en immoreel. Deze vaardigheden zijn bedoeld om jezelf uit een lastige situatie te helpen of om je vaardigheden als slotenmaker te verbeteren. Onthoud altijd dat respect voor eigendom en privacy van anderen voorop staat in de wereld van lockpicking.

 

https://www.nieuwwestinthepicture.nl/cilindersloten-open-kraken-met-lockpick-sport-in-nederland/