Nieuw West in the Picture
Image default
Aanbiedingen

Waarom is laminaat eigenlijk zo populair?

Waarom is laminaat eigenlijk zo populair?

Daar waar je vroeger werd gezien als armoedig of een ‘sloeber’ wanneer je een laminaatvloer in je woning had liggen, is dat vandaag de dag gelukkig wel anders. Vroeger werd laminaat gezien als een goedkope oplossing dat vooral gebruikt werd door mensen met een klein budget. Tegenwoordig is laminaat nog steeds goed betaalbaar. Het enige verschil is dat laminaat zijn toch wel enigszins slechte imago inmiddels kwijt is. Sterker nog, een vloer van laminaat is nu juist ontzettend populair. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor laminaat kopen, zelfs de rijkere mensen in dure villawijken. Maar wat maakt het dat laminaat nu zo gewild is? Dat lees je in deze blog. Lees dus snel even verder! 

 

Laminaat kan in vrijwel iedere ruimte

Laminaat is vooral zo populair omdat het in vrijwel iedere ruimte gelegd kan worden. De woonkamer, slaapkamer, hal of keuken, alles is mogelijk. Zelfs voor het bekleden van de trap kan goedkoop laminaat gebruikt worden. Je zou misschien denken dat laminaat niet geschikt is voor vochtige ruimtes, maar dit is niet waar. Omdat laminaat vochtbestendig is hoef je niet bang te zijn dat het krom trekt. Tevens is een vloer van laminaat eenvoudig schoon te houden. Een stofzuiger en een dweil zijn al voldoende om jouw vloer weer te laten blinken.

 

Zelf laminaat leggen is helemaal niet zo moeilijk

Wist je dat zelf laminaat leggen eigenlijk helemaal niet zo moeilijk is? Zo klinkt het misschien wel, maar zodra je de kneepjes van het leggen door hebt, heb je een laminaatvloer binnen mum van tijd zelf gelegd. Laminaatplanken beschikken namelijk over een soort kliksysteem waarmee je ze gemakkelijk aan elkaar vastklikt. Het enige wat je verder nog moet doen is enkele planken op maat zagen zodat ze perfect in jouw uitgekozen ruimte passen. Een standaard recht-toe-recht-aan vloer heb je natuurlijk zo gelegd. Vooral wanneer de ruimte waar je de vloer wilt leggen geen rare hoeken of uitsparingen heeft. Wil je graag een laminaatvloer in visgraat motief? Schakel dan een professional in die kennis heeft van dit soort vloeren, zoals Bebo Parket bijvoorbeeld. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

 

https://www.beboparket.nl/