Nieuw West in the Picture
Image default
Auto's en Motoren

Voordelen van elektrisch leasen voor ondernemers

Ondernemen is een uitdagend avontuur wat altijd onzekerheden met zich meebrengt. Niemand kan je de garantie geven dat jouw formule daadwerkelijk succes oplevert. Desalniettemin maakt dit een grotere uitdaging om een idee te laten slagen. Elk succes brengt lef, doorzettingsvermogen en karakter met zich mee, maar als ondernemer zijnde moet je veel risico’s durven nemen om dit succes te behalen. Risico’s zijn uitdagend, maar zekerheid kan in een hectische tijd ook balans geven. 

Auto aanschaffen of leasen? 

Het aanschaffen van een auto voor jouw personeel kan zo’n risico zijn. Het aanschaffen van een auto daalt snel in waarde. Ook is het lastig in te schatten of je de aangeschafte auto’s in de toekomst nodig hebt. Dus meteen een groot investeringsbedrag inleggen is een grote aanslag voor jouw portemonnee.  Heb je veel mensen met flexibele contracten in dienst? Wellicht is het leasen van een elektrische auto voor jou een stabiele optie die één van de vele risico’s van het ondernemen uit handen neemt. Maar wat zijn de voordelen voor ondernemers die het leasen van elektrische auto’s overwegen? In dit artikel hebben wij dit voor jou onderzocht. 

 

Een vast bedrag per maand met leasen  

Naast het feit dat elektrische auto’s beter zijn voor het milieu. Is zakelijk leasen van een auto voor jouw personeel een verstandige optie dan het aanschaffen van bedrijfsauto’s. Een groot voordeel is wanneer je een zakelijke lease contracten afsluit, je een vast bedrag per maand betaald. Je hoeft dus hoe dan ook geen grote investering van tevoren te doen voor het aanschaffen van meerdere bedrijfsauto’s.  

Wat zijn de voordelen van elektrisch rijden? 

Er zijn vele voordelen verbonden aan elektrisch rijden. Ten eerste geldt een bijtelling vanaf 2021 van 12% op een catalogusprijs van €40.000,-. Voor reguliere auto’s is deze bijtelling tussen de 22-25%. Een Volkswagen ID3 is een fantastische elektrische auto die profiteert van deze lage bijtellingen. Het tweede voordeel van een elektrische auto is dat je deze auto op de zaak of thuis kunt opladen. Het laden van stroom is goedkoper dan het tanken van brandstof. Bovendien is een elektrische auto veel voordeliger in het onderhoud. Dit komt door de elektromotor, die weinig onderhoud nodig heeft. Een goed voorbeeld van een auto met lage onderhoudskosten is een Kia e-Niro