Nieuw West in the Picture
Image default
Beauty en verzorging

Vieze schoenen? Volg deze tips om ze weer als nieuw te maken!

Er is niks meer hatelijk dan nieuwe schoenen die direct vies worden. Je wilt je schoenen het liefst zo snel en zo vaak mogelijk dragen wanneer je ze net hebt gekocht. Helaas worden zo vroeg of laat door een incidentje of langzaam over tijd vies. Geen zorgen! In dit artikel lees je over een aantal handige tips om je schoenen weer als nieuw te maken!

Schoonmaaktips

Hieronder vind je een aantal handige tips om je schoenen weer als nieuw te maken:

  • Gooi je schoenen in de was. Wil je je schoenen van binnen schoonmaken? Dan kan het een goed idee zijn om je schoenen een keer in de wasmachine te gooien. Om de schoenen te beschermen is het slim om ze te verpakken met een oude kussensloop. Gooi ook een of twee oude handdoeken in de wasmachine om te voorkomen dat de schoenen regelmatig en hard tegen de rand van de wastrommel stoten. Zet de temperatuur van de wasmachine altijd op de laagste stand om te voorkomen dat hitte de met lijn vastgemaakt delen van de schoenen laat smelten. Je kunt er ook voor kiezen om de schoenen met de hand te wassen. Alleen kun je dan moeilijk de schoenen van binnen schoonmaken.
  • Koop een nieuw paar veters. Veters kosten vaak niet meer als €5,- en laten je schoenen er al een stuk nieuwer uit zien. Je kunt er tenslotte ook voor kiezen om je veters samen met je schoenen in de was te gooien of om met de hand te wassen.
  • Gebruik kleurstiften of sneaker-whitener om je schoenen in de kleuren. Na een tijdje ontstaan er vaak plekjes waar een deel van het leer of een deel van de schoenverf is losgelaten. Kleur deze kleine stipjes in met watervaste kleurstiften of sneaker-whitener om je schoenen weer te laten stalen. Vaak betreft het maar een klein puntje waarvan je met het blote oog niet eens kan zien dat het ingekleurd is.