Nieuw West in the Picture
Image default
Bedrijven

Een belt conveyor verbetert de productie

Met de juiste belt conveyor, oftewel lopende band, kunt u het productieproces versnellen, ruimte besparen en zelfs tijd en geld besparen. Het wordt al heel lang toegepast in diverse productiebedrijven dankzij de vele voordelen. Het kan worden gebruikt voor intern transport, procesautomatisering en het sorteren van producten.

Doordat deze systemen modulair zijn opgebouwd, kunnen ze volledig worden aangepast aan uw pand, uw product, uw productievolume en uw eigen wensen. Het maakt niet uit of u deze systemen gebruikt voor het sorteren van appels en peren of voor het eenvoudig transport van bulkgoederen. Maak gebruik van de betrouwbaarheid en flexibiliteit van en automatiseer uw productieproces.

 

Verschillende systemen

Er zijn verschillende belt conveyorsystemen met elk hun eigen specifieke kenmerken. De belt conveyor, ofwel lopende band, is verreweg de bekendste oplossing voor eigen transport. Deze werkt eigenlijk heel eenvoudig. Twee conische rollen drijven een transportband aan waarop producten voor transport kunnen worden geplaatst. De zeer stille Mat-Top belt systemen zijn nagenoeg onderhoudsvrij en van hoge kwaliteit. De matte bovenkant is ruimtebesparend en zeer duurzaam.

De uitvoering met kettingband is ideaal voor kleinere producten en kan ook in krappe ruimtes of hoeken worden gebruikt. De kettingband wordt veel gebruikt in de tabaksindustrie, maar ook voor snel beschadigde etenswaren of glaswerk.

 

Geschikt voor elke branche

Veel verschillende industrieën gebruiken de lopende banden. Neem bijvoorbeeld de voedingsindustrie, waar het tempo hoog ligt en er in korte tijd heel veel producten ingepakt moeten worden. Dankzij de lopende banden kunnen de werknemers snel inpakken. De vraag naar voedsel stijgt jaar na jaar.

De tabaks- en farmaceutische industrie gebruiken ook lopende banden om de productie te versnellen en de hygiëne te waarborgen. Daarnaast worden ze gebruikt in de FMCG (consumptiegoederen) industrie omdat grote, zware producten gemakkelijk op pallets vervoerd kunnen worden. Door de komst van de transportbandsystemen is een bedrijf economisch rendabeler. Daardoor kan vervolgens extra geïnvesteerd worden in kwalitatieve opleidingen voor de arbeiders.

 


https://www.fssolutions.nl/conveyors/belt-conveyor/