Nieuw West in the Picture
Image default
Woningen

Waarom je meubels op maat laten maken?

Heb je eindelijk een nieuwe woning en ga je deze helemaal inrichten naar je eigen wensen met nieuwe meubels? Of ben je je huidige meubels en accessoires helemaal zat en ga je je huidige woning opnieuw inrichten? Dit kan een hele klus zijn. Je moet ervoor zorgen dat meubels op elkaar aansluiten en passen in de woonkamer. Daarnaast moet je letten op de kleuren en stijlen. Je gaat iedere woonwinkel langs, maar komt er gewoon echt niet uit. Nergens zijn meubels te vinden die mooi op elkaar aansluiten en aan je wensen voldoen. Je kunt er dan voor kiezen om meubels op maat te laten maken door een specialist interieurbouw in Breda. Maar waarom zou je dit doen?

Geen beperkingen

Een meubel dat op maat is gemaakt zal altijd perfect aansluiten op de rest van de meubels en de stijl van de woning. Je zal nooit beperkt worden door afmetingen of keuzes in materiaal. Je kunt het ontwerp van de meubels helemaal laten maken naar jouw smaak. Dit verwacht je vaak van tevoren niet, maar veel meubelmakers hebben een ontwerper die tips geeft om ruimtes goed in te delen en meubels aan te laten sluiten op elkaar. Dit is zeer belangrijk, want op deze manier ontstaat er eenheid in de inrichting van je huis.

Opbergruimte en passend

Wanneer je bijvoorbeeld een kast op maat laat maken, kun je helemaal zelf bepalen hoeveel opbergruimte de kast heeft en hoe deze eruit komt te zien. Voldoende opbergruimte is heel belangrijk. Jouw kleding, accessoires of schoenen moeten goed terug te vinden zijn en netjes bewaard worden. Daarnaast wordt er bij het maken van meubels op maat goed nagedacht over een passend ontwerp. Sommige bedrijven die gespecialiseerd zijn in interieurbouw maken gebruik van een 3D-programma, waardoor je direct kunt zien hoe wat het eindresultaat wordt. Daarnaast kun je op die manier makkelijk aanpassingen doorgeven, zoals een ander materiaal, kleur of afmeting.