Nieuw West in the Picture
Image default
Bedrijven

Hoe kun je meer sfeer creëren op kantoor

Een gezellige en sfeervolle werkomgeving kan de productiviteit en tevredenheid van werknemers verhogen. Het is daarom belangrijk om voldoende aandacht te besteden aan de inrichting en decoratie van het kantoor. In dit artikel geven we enkele tips hoe je meer sfeer kunt creëren op kantoor.

Kleurgebruik

Kleuren hebben een grote invloed op de sfeer van een ruimte. Kies daarom voor kleuren die passen bij de uitstraling van het bedrijf en de gewenste sfeer. Warme kleuren zoals oranje, rood en geel creëren een gezellige en energieke sfeer. Koele kleuren zoals blauw en groen hebben een rustgevend effect en zijn geschikt voor bijvoorbeeld een werkkamer.

Planten

Planten zorgen voor een natuurlijke uitstraling en kunnen de luchtkwaliteit in de ruimte verbeteren. Daarnaast hebben planten een positief effect opde gemoedstoestand van werknemers. Kies voor groene planten met grote bladeren voor een rustgevend effect of bloeiende planten voor een kleurrijke uitstraling. 

Verlichting

Goede verlichting is essentieel voor een prettige werkomgeving. Kies voor verlichting die past bij de activiteit en de gewenste sfeer. Zachte verlichting zorgt voor een gezellige sfeer, terwijl heldere verlichting geschikt is voor bijvoorbeeld een vergaderruimte.

Productiever de dag door

Wil je productiever zijn gedurende de dag? Maak dan een planning en stel prioriteiten op basis van belangrijkheid en urgentie. Verminder afleidingen zoals social media tijdens werkuren en neem pauzes om burn-out te voorkomen. Zorg voor voldoende slaap en beweeg regelmatig om stress te verminderen en energieker te blijven. Wees realistisch over wat haalbaar is en stel niet meer doelen voor jezelf dan redelijk haalbaar is. Door het kantoor te inrichten kun je ook productiever zijn, zoals hier in het nieuwsbericht van Stedendriehoek wordt uitgelegd.

Decoratie

Kies voor decoratie die past bij de uitstraling van het bedrijf en de gewenste sfeer. Schilderijen, posters en foto’s kunnen zorgen voor een persoonlijke touch en sfeer op kantoor. Ook kunstobjecten, zoals beelden en sculpturen, kunnen bijdragen aan een stijlvolle en sfeervolle werkomgeving.

Geuren

Geuren hebben een grote invloed op onze gemoedstoestand. Kies daarom voor geuren die passen bij de gewenste sfeer. Lavendel heeft een rustgevende werking, terwijl pepermunt zorgt voor meer energie en concentratie. Ook een geurverspreider met etherische oliën kan zorgen voor een aangename geur op kantoor.

Door aandacht te besteden aan de inrichting en decoratie van het kantoor, kun je een gezellige en sfeervolle werkomgeving creëren. Dit kan de productiviteit en tevredenheid van werknemers verhogen. Kies daarom voor kleuren, planten, verlichting, decoratie en geuren die passen bij de uitstraling van het bedrijf en de gewenste sfeer.