Nieuw West in the Picture
Image default
Woningen

Met deze veranderingen vergroot jij de waarde van je woning!

Als je van plan bent om je woning eerdaags of in de verdere toekomst te verkopen, dan wil je hier uiteraard zo veel mogelijk geld voor ontvangen. Gelukkig zijn er diverse manieren om de waarde van je woning te verhogen. In dit artikel bespreken we een aantal investeringen die je kunt doen om de waarde van je woning toe te laten nemen.

Laat een uitbouw of dakopbouw realiseren

Een woning wordt meer waard als er meer woonoppervlakte is. Er zijn dan ook verschillende manieren om ervoor te zorgen dat er meer woonruimte is. Zo zou je bijvoorbeeld een uitbouw of dakopbouw kunnen realiseren. Indien de bovenste verdieping vlak is, kun je het beste kiezen voor een prefab dakopbouw van De Aanbouw Expert. Het grote voordeel hiervan is dat het niet veel tijd hoeft te kosten om extra woonruimte te creëren, bovendien is het kostentechnisch ook zeer interessant. Naast een dakopbouw zou je ook kunnen kijken of een serre tot de mogelijkheden behoort. 

Knap achterstallig onderhoud op

Vrijwel elke woning heeft onderdelen die na verloop van tijd versleten zijn. Indien je dit niet goed onderhoud, dan gaan bepaalde delen van de woning er al snel vervallen uitzien. Mocht dit momenteel bij jou aan de hand zijn, dan is het zeer belangrijk dat je hier zo snel mogelijk verandering in brengt. Zorg ervoor dat de woning in een zo goed mogelijke staat verkeert en vergroot daarmee de waarde van de woning. Mocht je een aantal klusjes niet zelf kunnen, dan is het in veel gevallen financieel gezien de moeite waard om hier een extern bedrijf voor in te huren. 

Zorg voor goede advertenties

Als je van plan bent om je woning op korte termijn te verkopen, dan is het uiterst belangrijk dat je zorgt voor de juiste advertenties. Hierbij is het van belang dat er goede foto’s en teksten op staan. Bovendien is het ook zeer belangrijk dat voldoende mensen je woning te zien krijgen. Hoe meer potentiële kopers je woning zien, hoe groter de kans op een goede verkoop. Om dit zo goed mogelijk te doen, kun je het beste in zee gaan met een makelaar. Hij weet namelijk precies wat er nodig is om jouw woning snel en voor een goed bedrag te verkopen. Vraag een offerte aan en vergelijk deze eventueel met de prijzen van andere makelaars.

 

https://www.deaanbouwexpert.nl/dakopbouw/