Nieuw West in the Picture
Bedrijven

Pelletkachels: Beter voor het milieu

Pelletkachels: Beter voor het milieu

Mijn nieuwjaar resolutie voor 2020 was om meer over het milieu na te gaan denken. Ik wil milieuvriendelijker gaan leven. Elke maand moet ik van mijzelf iets oppakken. In januari ben ik begonnen met mijn afval te gaan scheiden. Ik woon in het centrum van de stad, dus dit is nog bijna onmogelijk. Maar zeker het proberen waard. In Maart heb ik mijn scooter ingeruild voor een elektrische fiets.

Groter aanpakken

Hoewel ik al goed bezig ben, wilde ik het wat groter aanpakken. Ik heb net een huis gekocht en de cv ketel moest vervangen worden. Natuurlijk ben ik meteen bezig geweest om een milieuvriendelijke optie te vinden. Zo ben kwam ik pelletkachels tegen. Dat klonk wel erg interessant. Dus ik ben op onderzoek uit gegaan.

Voordelen van een pelletkachel

Een pelletkachels pelletkachel verbrandt geen gas, maar verbrandt pelletkorrels. Dit zijn samen geperste houtsnippers. Dit brandt heel langzaam op, daarom heb je hier niet veel voor nodig. De pelletkorrels hebben een lage CO2 uitstoot en zorgt voor een milieuvriendelijke verbanding. Omdat je niet veel houtnodig hebt, of korrels, is het ook nog eens goed voor je portemonnee.

Hoe werkt het?

Bacor Houtkachels heeft een showroom. Daar ben ik naar toe gegaan voor vakkundig advies. Zij legde mij ook geduldig uit hoe het werkte. De kachel gaat automatisch aan en de warmte wordt elektronisch geregeld. De kachel stopt met branden als de juiste temperatuur is behaald. Ze hadden wel meer dan 400 kachels op voorraad!

Goede service

Na wikken en wegen heb ik besloten om voor een pelletkachel te gaan. Bacor Houtkachels heeft mij echt goed kunnen helpen, daarnaast is hun eigen installatie team uiterst vriendelijk. Ook al moet het nog zomer worden, ik zit al helemaal klaar voor de winter.

https://www.bacorhoutkachels.nl/