Polijsten RVS

Roestvrij staal is een populaire keuze voor gootstenen, apparaten, mengkommen en meer. De duurzaamheid en glans worden universeel gewaardeerd, maar zelfs dit zo positief beoordeelde materiaal vereist van tijd tot tijd wat werk om het er nieuw uit te laten zien. 

Het kan corrosie weerstaan, is bestand tegen hitte en allerlei soorten chemicaliën, daarom wordt roestvrij staal veel gebruikt in onderdelen van apparaten, spoelbakken en kookgerei. Met de toename van slank ogende, professionele keukens, wordt roestvrij staal ook vaak verwerkt in grotere armaturen zoals werkbladen. Hoewel roestvrij staal een robuust en betrouwbaar materiaal is, is het niet ongevoelig voor de effecten van gebruik of leeftijd en heeft het de neiging om dof te worden. Maar het is vrij eenvoudig om de oorspronkelijke glans van uw roestvrijstalen oppervlakken weer tot leven te brengen. 

Polijsten RVS is niet moeilijk.

Voordat u roestvrij staal gaat polijsten, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het oppervlak schoon is en vrij van vastzittend vuil. Geef het roestvrij staal een zachte maar grondige wasbeurt met afwasmiddel, warm water en een afwasspons of een borstel. Nadat u het oppervlak hebt schoongemaakt, spoel het af met schoon water en dep het droog. 

Olijfolie dat in de meeste keukens te vinden is, kan een verrassend effectief polijstmiddel voor roestvrij staal zijn. Giet een beetje op een microvezeldoek, of iets meer als u met een groot oppervlak werkt, en gebruik de doek om een heel dunne laag olie over het hele roestvrij stalen oppervlak te verspreiden. 

Zodra het hele oppervlak licht is bedekt met olie, gebruik matige druk om het te polijsten, waarbij u kleine cirkels maakt met het geoliede gedeelte van de doek. Bewerk het hele oppervlak totdat het soepeler aanvoelt dan toen je begon. 

Na de eerste polijstbeurt, ga nogmaals over het hele oppervlak, dit keer met een schone, droge doek, met dezelfde cirkelvormige beweging en druk. Dit is belangrijk om overtollige olie te verwijderen. Als u blij bent met de glans die u hebt bereik, dan gefeliciteerd, u bent klaar! Maar als u denkt dat het roestvrijstalen oppervlak wat meer werk zou kunnen gebruiken, wees niet bang: lees verder voor nog twee oplossingen die u zou kunnen proberen. 

Zwaardere middelen.

Als olijfolie niet de gewenste resultaten opleverde, probeer dan een andere keukenbewoner: meel! Begin met het bedekken van het volledige oppervlak van roestvrij staal met een laagje meel, een fijn laagje, zonder klontjes. Zodra u het hele oppervlak dun hebt bedekt, herhaalt u het polijstproces, maar deze keer met een droge doek. 

Als u klaar bent met polijsten, veegt u overtollig meel weg. Uw roestvrij staal zou nu in goede vorm moeten zijn. 

Mocht dat niet het geval zijn hebt u zwaardere gereedschappen nodig, dan gaat u RVS slijpen. Meestal is voor het RVS slijpen professionele hulp gewenst, zoek dan een goed, niet te duur bedrijf dat u daarbij kan helpen.