Nieuw West in the Picture
Architectuur

Geld besparen met lichtstraten

Door het plaatsen van lichtstraten is het mogelijk om geld te besparen en je bespaart ook tegelijkertijd het milieu door lager energieverbruik. Het breng veel meer voordelen met zich mee waardoor ook de waarde van de woning omhooggaat.

De lichtstraten bestaan voor een grote deel uit glas en hebben een frame dat van aluminium is gemaakt. Je kunt het vergelijken met ramen maar dan op het dak en ze zijn ook veel groter. Een deel van het dak wordt verwijderd en aangepast waardoor het mogelijk is om de lichtstraten te plaatsen. Het is van glas gemaakt en hierdoor kun je de hemel zien vanuit je eigen woning. Hierdoor komt er ook licht naar binnen waardoor je in het huis geen lichten aan hoeft te doen.

Het licht dat door de lichtstraten naar binnen komt is natuurlijk licht waardoor je zelf gezonder blijft door de vitamines en het is bewezen dat mensen er ook vrolijker van worden. In de nacht zie je de sterren en de maan vanuit je eigen woning. Door de lichtstraten lijkt je woning bovendien ook nog eens groter dan het is. Het plaatsen van lichtstraten brengt dus veel voordelen met zich mee en het is nu ook nog eens betaalbaar geworden voor iedereen.