Nieuw West in the Picture
Image default
Bedrijven

Zo maak je een nieuwe start

Het is fijn als je met een schone lei begint. Maar soms heb je dingen in het verleden gedaan, waardoor je leven geen schone lei meer is. Dat kan betekenen dat je bijvoorbeeld een bepaald beroep niet meer kan uitoefenen, omdat je bij de aanvraag vog geen vog verklaring krijgt. Het kan ook zijn dat je je lichaam verwaarloosd hebt en nu met de onomkeerbare gevolgen daarvan zit. Hoe maak je dan toch een nieuwe start? Lees het hier.

Aanvraag vog

Wat je ten eerste moet weten, dat is of iets daadwerkelijk onomkeerbaar is. Zo kan het zijn dat je bij de ene aanvraag van een vog een afwijzing krijgt en dat je een paar jaar later voor de aanvraag vog geen afwijzing krijgt. Het hangt namelijk af van verschillende zaken of bij een aanvraag vog een verklaring krijgt. Het is dus belangrijk om uit te zoeken hoe dat zit bij jou. Dit principe kun je natuurlijk ook op andere dingen toepassen: weet je zeker dat bepaalde deuren voor altijd gesloten zijn?

Wat wil je?

Een volgende vraag die je jezelf moet afvragen, is wat je nu echt wil met de tijd die nog hebt. Het verleden kun je niet veranderen. Maar elke seconde in het heden is een kans om een nieuwe toekomst te maken. En daarmee maak je een nieuw heden.

Heb je geen idee wat je wil, maar weet je alleen wat je niet wil? Ga dan na over hoe je jezelf wil voelen. Wil je overvloed voelen, liefde, trots? Wat is wat je wil voelen en van daaruit kan je gaan bedenken wat je daarvoor moet doen om je zo te voelen. Niet door aan een ander verleden te bedenken, maar door gewoon in de dag zelf bewuste keuzes te maken. Als jij je bijvoorbeeld wat fitter wil voelen? Wat moet je dan doen, nu op dit moment? Doe dit vervolgens en houd vol.

Denk in wat wel kan

Het is heel gebruikelijk om te treuren. Zeker als je een moeilijk en zwaar leven achter de rug hebt, is dat zeer verleidelijk. Treuren mag en het is goed om je gevoel ook erkenning te geven. Alleen moet je op een gegeven moment wel weer door. Blijven treuren, houd je namelijk in het verleden. Als je het verleden elke keer ook het heden wil maken, is dat prima, maar voor een nieuwe start natuurlijk niet.

https://www.vognodig.nl/vog-aanvragen