Nieuw West in the Picture
Boeken en Tijdschriften

Populaire Schrijvers en Schrijfster van dit moment

We hebben eens een kort onderzoek gedaan naar de populairste schrijvers en schrijfsters in Nederland en België in 2020. Een schrijfster steekt echt met kop en schouders boven de rest uit. In de categorie schrijvers is het at meer verdeeld.

Rutger Bregman; populaire schrijvers

Een van onze favoriete schrijvers die veel voorkomt in de top 10 is Rutger Bregman. Met zijn nieuwe boke “ Humankind” haalt hij de Top 10. Ook zijn boek uit 2019 “ De meeste mensen deugen” heeft ook in 2020 nog lange tijd de Top 10 lijsten gehaald.

Yuval Noah Harrari een grote denker

In het begin van dit jaar voerde Yuval Noah Harrari de boventoon met zijn twee publicaties over de mensheid; Homo Sapiens en Homo Deus. Inmiddels zijn deze boeken langzaam uit de top 10 gezakt. Mocht je deze nog niet gelezen hebben, kunnen we deze ook van harte aanbevelen

Aller Populairste Schrijfster

Karin Slaughter doet goed mee als nummer twee in de categorie populaire schrijfsters. Ze staat natuurlijk bekend om haar geweldige thriller reeksen. De reeks bij uitstek is op dit moment echter “ De Zeven Zussen” van Lucinda Riley.

Riley is momenteel zo productief dat er wel 4 van de reeds 6 uitgebrachte boeken van deze serie in de Top 10 staan. De boeken van Riley vallen meer onder het Romantische genre dan onder de Thrillers. Ze wordt ook soms de moderne Jane Austen genoemd. We kunnen de boeken van deze Ierse schrijfster dan ook ten zeerste aanbevelen.