Nieuw West in the Picture
Dienstverlening

Boekhouder blog

Simpele blog over boekhouders
Je boekhouding op punt houden met een professionele boekhouder
Voor veel zaakvoerders en ZZP’ers is het correct en stipt bijhouden van de bedrijfsboekhouding een hele opgave die veel tijd en energie in beslag neemt. Gelukkig kan je hiervoor rekenen op de diensten van professionele boekhouders die alles correct voor je bijhouden en tijdig indienen.
 
Wat doet een boekhouder?
Wanneer je beroep gaat doen op een boekhouder, mag je erop rekenen dat je volledige boekhouding tot in de puntjes correct is en dat de nodige aangiftes tijdig gebeuren. Op die manier vermijd je problemen te krijgen met de fiscale instanties. Met een correct bijgehouden boekhouding heb je ook ten allen tijde een volledig beeld van de situatie van je bedrijf.
Jij zorgt ervoor dat alle nodige stukken zoals bestelbons, aankoopfacturen, verbruiksfacturen, loonkosten en dergelijke meer bijgehouden worden en je boekhouder neemt deze vervolgens allemaal op in je bedrijfsboekhouding.
Ook indien je het bezoek zou krijgen van belastingsinspectie kan je boekhouder je hierin bijstaan. Hij weet immers als geen ander wat er moet kunnen voorgelegd worden en hoe je boekhouding ineen steekt.
Niet onbelangrijk is de raadgevende taak van je boekhouder. Omdat hij een volledig zicht heeft van de financiële toestand van je bedrijf, kan hij je raad gaan geven over welke stappen je best wel of best niet onderneemt. Hij kan je helpen je kosten te drukken, je inkomsten te vergroten en je uitgavenposten maximaal te recupereren.

Kijk hier voor boekhouders van Groningen tot aan Venlo
 
Wat kost een boekhouder?
Uiteraard zal je boekhouder je zijn werk factureren, dat spreekt voor zich. Veel zaakvoerders en ZZP’ers vragen zich dan ook af of de kosten van een boekhouder wel verantwoord zijn. Hier dient met verschillende zaken rekening gehouden te worden in het zoeken naar het antwoord voor jouw bedrijf. Hou er rekening mee dat als je iemand in dienst moet nemen die de boekhouding voor zijn of haar rekening neemt, dit een extra loonkost met zich meebrengt. Bovendien zijn de facturen die je aan je boekhouder betaalt ook bedrijfskosten. Doe je je boekhouding zelf, dan moet je er rekening mee houden dat dit al gauw wat tijd in beslag neemt, tijd die je niet voor je initiële werkzaamheden kan gebruiken.
In veel gevallen zal het samenwerken met een boekhouder een goede zaak zijn. Je wint er tijd en geld mee uit, krijgt steeds de nodige adviezen en je bent er steeds zeker van dat je boekhouding volledig in regel met de wettelijke regelgevingen is.

https://boekhouder-offertes.com/