Nieuw West in the Picture
Dienstverlening

Is het ook mogelijk om grijs haar te doneren?

Wist je dat het vaak ook mogelijk is om grijs haar te doneren? Over het doneren van haar heb je waarschijnlijk wel eens gehoord. Er zijn verschillende doelgroepen die hiermee geholpen kunnen worden. Er zijn stichting die kinderen helpen aan een gratis haarwerk, maar er is ook een stichting die financieel minder bedeelde vrouwen met kanker en haarziekten gratis helpt aan een mooie pruik of haarwerk. Het doneren van grijs haar is om deze reden erg hard nodig. Wanneer je er over nadenkt om je haar te doneren, maar niet precies weet waar het gedoneerde haar aan moet voldoen, dan is het belangrijk om dit artikel goed door te lezen. Er wordt namelijk veel uitgelegd over de mogelijkheden om je haar te doneren.

Waaraan moet mijn haar voldoen als ik het wil doneren?

Er zijn verschillende criteria waar je haar aan moet voldoen, als je je haar wilt doneren. Het is belangrijk dat je hier goed van op de hoogte bent, om te voorkomen dat je haardonatie uiteindelijk niet gebruikt kan worden. Wat onder andere heel belangrijk is, is dat je haar minimaal 30 centimeter lang is, als je het wilt doneren aan de Haarstichting. Daarnaast mag het haar wel geverfd zijn, maar moet het een natuurlijke haarkleur betreffen. Let ook op dat de haardonatie goed aan de bovenkant en onderkant is vastgebonden. Het is zonden als het haar losraakt en in de war raakt, waardoor het niet meer gebruikt kan worden.

Wat doet de Nederlandse Haarstichting precies?

De Nederlandse Haarstichting bestaat inmiddels al ongeveer 10 jaar en helpt jaarlijks honderdduizenden mensen met haarproblemen. Dit doen ze op verschillende manieren. De voornaamste manier hoe ze dit doen, is door voorlichting te geven over diverse haarproblemen en hoe dit kan worden opgelost. Heb je bijvoorbeeld last van haaruitval en weet je niet goed wat je hieraan kunt doen? Dan kan de Haarstichting je hierin van advies voorzien.

Op de website is veel informatie te vinden over onder andere de haartransplantatie behandeling. Daarnaast vind je informatie over haargroeimiddelen, haarwerken en pruiken en over micro haar pigmentatie. Het is echter belangrijk dat je eerst vast laat stellen, waardoor de haaruitval veroorzaakt wordt. Pas wanneer dit bekend is, kan je ook vast stellen wat de beste behandeling hiertegen is.

Haar doneren en pruiken doneren

Het is echter dus ook mogelijk om haarwerken, pruiken of haar te doneren aan de Nederlandse Haarstichting. Hiermee worden jaarlijks honderden mensen geholpen, in zowel het binnen- als buitenland. De Haarstichting is op dit gebied zelfs de grootste stichting ter wereld. Geen enkele andere stichting helpt op deze manier zo veel mensen als de Haarstichting. Wil je grijs haar doneren en wil je hiermee iemand helpen die het écht nodig heeft? Stuur het haar dan op naar:

Haarstichting Thomas Mannsingel 86 2553 DA Den Haag

De Haarstichting kijkt uit naar de ontvangst van je haardonatie!