Nieuw West in the Picture
Image default
Dieren

Dit moet je weten over een hond registreren

Een nieuwe hond is een spannende en leuke tijd. Je gaat direct aan de slag met het in huis halen van speelgoed en kussens zodat de hond zich bij jou veilig en vertrouwd zal voelen. Echter zijn er nog meer zaken waar je rekening mee moet houden als de viervoeter bij jou in huis komt. Zo moet je de hond registreren in een databank. Je hond registreren is één van de wetten en regels die je als hondeneigenaar niet over het hoofd moet zien en waarmee je kunt zorgen dat je jouw huisdier niet kwijtraakt in een noodsituatie. Onderstaande informatie legt het daarom aan jou uit.

De hond registreren na de aankoop 

De honden van zowel fokkers als stichtingen zijn altijd voorzien van een chip. Deze chip wordt tijdens een eerste controle bij de dierenarts geplaatst en is in de meeste gevallen aan de linkerkant tussen de nek en schouder terug te vinden. Je kunt de chip ook zelf laten plaatsen bij de dierenarts als de hond deze nog niet heeft. Je kunt het nummer van de chip terugvinden in het paspoort en daarna invoeren in een databank. Je hond registreren zorgt ervoor dat dit nummer aan zowel de hond als aan jouw naam gekoppeld is.

Goed doorlopen van de stappen 

De stappen om de hond te registreren zijn heel eenvoudig. Je vult eerst het nummer van de chip in en zorgt ervoor dat je de naam van de hond en de andere kenmerken invult. De volgende stap is het invullen van jouw eigen gegevens. De persoonsgegevens zorgen er namelijk voor dat jouw naam aan de viervoeter gekoppeld is. Je kunt deze gegevens altijd op een later moment wijzigen door de safe code te gebruiken die je op de registratiekaart terugvindt. Na een verhuizing zal je wel zelf je gegevens moeten wijzigen zodat jouw hond in geval van nood bij jou terugkomt door de juiste registratie.  

https://www.petlook.nl/hond-registreren/