Nieuw West in the Picture
Image default
Eten en drinken

De perfecte hamburger thuis maken

Op zijn tijd gaat er niets boven een lekkere hamburger. Op restaurants zie je ze vaak op de menukaart voorbij komen. Maar zelf maken is natuurlijk nog het lekkerst! Hoe maak je nou de perfecte hamburger thuis? Met deze tips kan het bijna niet fout gaan.

Vlees

We beginnen allerbelangrijkste ingrediënt van een hamburger, het vlees. Koop je gehakt bij de slager voor de verste porties. Vraag voor rundergehakt met een vetpercentage tussen de 20 en 30 procent. Je kunt er ook voor kiezen om een combinatie van runder- en varkensgehakt te pakken. Een hamburger weegt ongeveer 150 gram, zorg dus dat je genoeg gehakt koopt.

Burgers maken

Leg het gehakt in een kom en meng er enkele kruiden en specerijen doorheen om meer smaak aan de burgers toe te voegen. Peper en zout is vaak al meer dan voldoende. Probeer met je handen een mooie schijf te vormen, als je in het bezit bent van een hamburgerpers gebruik je deze om mooie schijven te maken. Als je denkt dat de hamburger te nét iets te groot is, is hij perfect. Door de hitte in de pan krimpen de burgers een klein beetje. In de pan keer je de burger regelmatig om zo de garing gelijkmatig te laten verlopen. Als de burger gaar is, laat je deze 2 tot 3 minuten rusten zodat de sappen in het vlees zich kunnen verdelen. Zo loopt niet al het vocht eruit zodra je een hap uit je burger neemt.

Klaarmaken

Zodra de burger van de pan komt om tot rust te komen, kun je beginnen met het klaar maken van het broodje. Snijd het hamburgerbroodje doormidden en leg deze kort in de gebruikte pan. Zo wordt het broodje krokant en wordt het niet slap zodra er vocht van het vlees op komt. Vervolgens ga je stapelen met je ingrediënten. Begin met een beetje saus op het onderste broodje, beleg deze dan met verse sla. Daarna volgt de burger, tomaat, augurk, ui en verdere aanvulling naar wens.

Hopelijk heb je na het lezen van deze blog honger gekregen en weet je precies hoe jij de perfecte burger thuis maakt, eet smakelijk!