Nieuw West in the Picture
Image default
Eten en drinken

Tips voor het vinden van een cateraar


Het plannen van een succesvol evenement vereist veel hard werk en aandacht voor details, en een van de belangrijkste details van elk evenement is natuurlijk het eten. Daarom is het vinden van het juiste cateringbedrijf zo cruciaal. Dit kan voor de catering aan huis zijn, maar ook op locatie uiteraard. Het cateringbedrijf dat geschikt is voor u en uw evenement zal niet noodzakelijkerwijs degene zijn met de beste recensies of de meest ervaren kok. Er komt zoveel kijken bij het inhuren van een cateringbedrijf dat aan al uw wensen voldoet en uw verwachtingen overtreft. Er zijn veel dingen die u in overweging moet nemen en waar u op moet letten. Om het wat eenvoudiger te maken, vindt u hieronder zeven tips voor het kiezen van het beste cateringbedrijf voor uw volgende evenement.

1. Plan altijd een proeverij

Zoals het gezegde luidt: the proof of the pudding is in the eating. Zelfs als een cateraar ongelooflijk lijkt, de mond vol heeft en sterk wordt aanbevolen, is het toch altijd een goed idee om het eten dat ze zullen serveren van tevoren uit te proberen. Dit is de enige manier om er zeker van te zijn dat u er op de dag zelf blij mee zult zijn.

2. Controleer referenties en recensies

Elke goede cateraar moet recensies en referenties hebben die dat aangeven. Recensies opzoeken is een goede gewoonte, maar ze kunnen in sommige gevallen bevooroordeeld of oneerlijk zijn. Spreken met iemand die in het verleden met de cateraar heeft gewerkt, geeft u een veel duidelijker beeld van hoe ze werken en of ze uw tijd waard zijn.

3. Vertrouwdheid met de locatie is een pluspunt

Onderschat nooit de waarde van een cateraar die vertrouwd is met de evenementenruimte. Dit helpt allerlei problemen te voorkomen en potentiële rampen te vermijden. Het hoeft geen totale spelbreker te zijn als de gekozen cateraar nog niet eerder in uw evenementenruimte heeft gewerkt, maar het is ongetwijfeld een belangrijk voordeel als dat wel het geval is.

4. Zoek naar flexibiliteit

Soms zijn koks terughoudend met suggesties in de keuken. Hoewel zij de experts zijn, moet uw cateringbedrijf bereid zijn om met u samen te werken, zodat u krijgt wat u wilt voor uw evenement.

5. Overweeg uw specifieke situatie

Een cateraar die perfect is voor de ene klus is misschien niet helemaal geschikt voor een andere. Dit zegt niets over de kwaliteit van hun werk; alleen dat verschillende cateringbedrijven misschien andere specialiteiten of expertisegebieden hebben. Overweeg het evenement dat u plant – de grootte, het thema, de algemene sfeer – en kies een cateringbedrijf dat u goed geschikt vindt.

6. Vraag naar certificaten

Het is volledig in uw recht als iemand die mogelijk een leverancier inhuurt om te vragen naar hun certificeringen. De gezondheid en veiligheid van voedsel is van het grootste belang, dus het is altijd een goed idee om dubbel te controleren of welk cateringbedrijf u ook kiest, actuele certificeringen en aanvaardbare praktijken heeft.