Nieuw West in the Picture
Image default
Gezondheid

Wat kan een ACT meting voor jou betekenen?

Heb je wel eens gehoord van de ACT meting (Acceptance and Commitment Therapy)? Deze meting is gericht op het vergroten van mentale flexibiliteit en het verminderen van stress. Wat is een ACT meting? Dat zullen we in dit artikel uitleggen.

Wat is een ACT meting?

De ACT meting is een vragenlijst die is ontwikkeld om te kijken naar hoe jij omgaat met emoties, gedachten en gedrag. De meting is gebaseerd op de filosofie van Acceptance and Commitment Therapy (ACT), een vorm van cognitieve gedragstherapie. Bij ACT wordt er gekeken naar hoe jij je aandacht kunt richten op wat belangrijk voor je is en hoe je kunt leren omgaan met ongewenste gedachten en emoties zonder dat je erdoor wordt beïnvloed.

Hoe werkt een ACT meting?

Tijdens een ACT meting zal een coach of therapeut jou een lijst met vragen laten invullen. De vragen zijn gericht op hoe jij omgaat met emoties, gedachten en gedrag en hoe jij je aandacht kunt richten op wat belangrijk voor je is. Aan de hand van je antwoorden wordt er een score berekend die laat zien hoe goed jij in staat bent om mentaal flexibel te zijn en hoe goed je om kunt gaan met stress.

Wat kun je verwachten van een ACT meting?

Tijdens een ACT meting krijg je een lijst met vragen die je moet invullen. Dit kan ongeveer 30 tot 60 minuten duren, afhankelijk van hoe lang de lijst is. Het is belangrijk om eerlijk te zijn in je antwoorden, zodat de meting zo accuraat mogelijk is. Na afloop van de meting zal de coach of therapeut de resultaten met je bespreken en je laten zien hoe jij scoort op mentale flexibiliteit en stressreductie.

Wat betekenen de uitkomsten van een ACT meting?

De uitkomsten van een ACT meting geven aan hoe goed jij in staat bent om mentaal flexibel te zijn en om te gaan met stress. Als je een hoge score hebt, betekent dit dat je in staat bent om je aandacht te richten op wat belangrijk voor je is en hoe goed je kunt omgaan met ongewenste gedachten en emoties. Door middel van een ACT meting kun jij leren om beter om te gaan met stress, emoties, doelen en veranderingen. Je kunt je aandacht richten op wat belangrijk voor je is. Dit kan leiden tot een meer bevredigend en betekenisvol leven.

https://mind-setters.com/act-meting/