Nieuw West in the Picture
Image default
Eten en drinken

Verse asperges kopen: deze gerechten zijn niet te versmaden

Wie kent het traditionele aspergegerecht met aardappelen, ham, ei en botersaus nu niet? Zonder twijfel behoort deze tot de culinaire klassiekers van ons land. Vandaag de dag experimenteren we er echter graag op los in de keuken en zijn er tal van andere recepten ontstaan waarmee u een verrassing op ieders bord kunt toveren. Denkt u bijvoorbeeld eens aan asperges met beenham, of het wokken van de asperges, samen met verse garnalen. Ook in een curry doet de groente het goed. En bent u echt creatief, dan kunt u er zelfs tagliatelle van maken. Verse asperges kopen doet u bij Aspergehof Noordam in Woubrugge.

 

Groene en witte asperges komen van dezelfde plant

Net als de witte asperge brengt ook de groene variant de lente op uw bord. De groene asperge verwerkt u bijvoorbeeld in een soep, salade, pasta, vis- of vleesgerecht. Een ware topper is de asperge met parmaham uit de oven. Wist u overigens dat, als u verse asperges gaat kopen, de witte en de groene variant van dezelfde plant komen? Het kleurverschil wordt veroorzaakt door het feit dat de witte asperges onder de grond groeien en de groene daarboven. De medewerkers van de boerderij vertellen u daar graag meer over. Indien u dit interessant vindt, kunt u ook een rondleiding boeken waarbij u alles leert over de historie, teelt en oogst van de asperge.

 

Ontdek deze aspergeboerderij waar u helemaal tot rust komt

Wilt u verse asperges kopen? Dan bent u bij Aspergehof Noordam aan het juiste adres. De boerderij is gelegen in een landelijke omgeving in het Groene Hart. Een plek waar u, ook wanneer u er enkel komt om verse asperges te kopen, even helemaal tot rust komt. De boerderijwinkel is vijf dagen per week, van dinsdag tot en met zaterdag, geopend. Het hele jaar door kunt u verse groenten van het land uit de boerderijautomaat kopen.

https://www.aspergehofnoordam.nl/