Nieuw West in the Picture
Image default
Gezondheid

Met pijnklachten naar de huisdokter gaan

Het is mogelijk dat u, door de pijn die u heeft, naar de huisdokter gaat. Wanneer u veel pijn heeft tijdens het lopen, dan zal de huisarts u eerst onderzoeken om te kijken waar de pijn vandaan komt. De huisdokter zal om te beginnen u eerst pijnstillers geven om de pijn te verzachten en om u beter te kunnen laten bewegen. Als u na enkele weken op controle moet komen en de huisarts ziet dat er weinig verbetering is, dan zal hij of zij u doorverwijzen naar de fysiotherapeut. Woont u in Zeist, dan zult u naar de fysio Zeist gaan en woont u in Doorn, dan gaat u natuurlijk naar de fysio Doorn.

De fysio Zeist

Wanneer u een afspraak maakt met de fysio Zeist, dan gaat u voor de eerste maal daar naar toe voor een intakegesprek. De fysiotherapeut zal u meerdere vragen stellen om proberen vast te stellen waardoor de pijn ontstaat. Heeft u onlangs een operatie gehad aan bijvoorbeeld de knie, dan kan de pijn daar gemakkelijk aan gelinkt worden. De pijn kan ook ontstaan tijdens het sporten of door de werkzaamheden die u dagelijks uitvoert. Wanneer de therapeut de antwoorden genoteerd heeft, zal hij u lichamelijk onderzoeken. Daarna zal de fysio Zeist een behandelingsplan opstellen.

De fysio Doorn

Woont u in Doorn en u heeft lichamelijke klachten, dan zult u eerst naar de huisarts gaan. Hij of zij zal u bij blijvende klachten doorverwijzen naar de fysio Doorn. Na het intakegesprek zal de fysiotherapeut u onderzoeken en een behandelingsplan opstellen. U krijgt daarvoor de juiste therapeut toegewezen. Heeft u namelijk de pijnklachten opgelopen tijdens het sporten, dan zal massagetherapie uitkomst kunnen bieden.

De juiste therapeut

Omdat er veel verschillende soorten therapeuten zijn, is het belangrijk dat u de juiste toegewezen krijgt. Er zijn verschillende fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in meerdere vakrichtingen. Een fysiotherapeut kan kiezen uit de massagetherapie dat vaak bij sportblessures wordt gebruikt, oefentherapie en fysische therapie. U zult veel baat hebben, als u door de juiste therapeut wordt geholpen.

https://fysiotherapiezeistwest.nl/